2024.07.20, Szombat

Átadták pénteken a Tatabányai Sport Club atlétikai ugrócsarnokát, mely a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) által terveztetett prototípus is egyben. Ez a szövetség első ilyen jellegű építménye.

A 133 millió forintból megvalósult fejlesztést a MASZ 110 millió forinttal támogatta, a fennmaradó összeget az önkormányzat saját forrásaiból teremtette elő. A csarnok az Olimpikon utcában, a Grosics Gyula Stadion és a Földi Imre Sportcsarnok szomszédságában épült meg, az EBP Group Kft. kivitelezésében.

Az acélszerkezetű ugrócsarnok nyolcméteres magassága lehetővé teszi a rúdugrás gyakorlását, valamint helyet biztosít a klub távolugróinak és magasugróinak. A 600 négyzetméteres (18 x 33 méteres) csarnok rekortán burkolatot kapott, egyszerre 30 sportolót képes befogadni.

A szövetség 2020-ig szeretné elérni, hogy az atléták az országban mindenütt a téli hónapokban is fedett körülmények között tarthassanak edzéseket - mondta el az átadáson Gyulai Miklós, a MASZ elnöke.

A Tatabányai Sport Club 106 éves, 11 szakosztályban 1200-nál több igazolt versenyzője van. Kiemelt sportágai az atlétika, a birkózás, a női kézilabda, az ökölvívás, a súlyemelés és a vívás.

(MTI, kozbeszerzes.hu)

Mi épül?építőipari cégeksportcsarnokTatabánya