2024.05.25, Szombat

A Merkbau csoport generál megvalósítást vállalt az április 13-án átvett munkaterületen, ahol a már meglévő gyár bővítését vállalatuk a szerződésünkben. A vállalásunkban egy csarnoképület a hozzá tartozó fejépülettel szerepelt, továbbá egy portaépület, külső tereprendezések, utaknak, közműcsatlakozásoknak a kialakítását vállaltuk.

 

Az 1,247 milliárd forint nagyságú vállalási díj alapján ez a beruházás a Merkbau Csoport életében a jelentősebb kivitelezések közé sorolható, amelyet ez alkalommal is a szerződés szerint határidőben várhatóan át fogunk adni a megbízó számára.

 

A megbízást a Merkbau Csoport győri főépítés-vezetősége által készített ajánlat alapján nyerte el a cégcsoportunk, amely főépítés-vezetőségönk dinamikusan fejlődik, így ezt a beruházást egyfajta referencia céllal is végezzük, amely alapján szeretnénk rászolgálni a Merkbau országos jóhírére a Kisalföldön is. Hiszen a BOS győrladaméri telephelyén több mint 6000 négyzetméternyi gyártó és raktárrészt építettünk, az iroda és fejépületi rész pedig több, mint 2000 négyzetméter. A több ezer négyzetméternyi szabad terület kialakítása és a fejépület átadása után további 400 négyzetméternyi belső terület átalakítását fogjuk elvégezni.

 

Petrányi Attila létesítményfelelős a köszöntőjében köszönetet mondott a a kivitelezésben eddig is részt vállaló dolgozóknak a kitartásukért, ugyanis egy rendkívül feszes határidőn belül összehangoltan kell a szakipari feladatokat elvégezni, illetőleg köszönetet mondott a megbízó türelméért is, hiszen a „fejlődés hangját” kellett hónapok óta hallgatnia.

 

A létesítményfelelős ezt követően elmondta a bokrétaavató verset, majd a ház tulajdonosának az egészégére ürítette poharát, amit szintén a szokásoknak megfelelően a falhoz vágva összetört.  

 

“Ünnepelni jöttünk,

alakul a ház.

Van ajtaja és ablaka,

tekintélyes épületet formáz.

 

A kőműves falazott,

az ács befedte,

de hogy tartós is legyen,

azt a Jóisten rendezze.

 

A tető véd az esőtől,

a fal meg a széltől.

Csak a Jóisten is rendelje

tartós menedékül.”