2024.05.30, Csütörtök

Hatmillió eurós beruházással kiépített 16 ezer négyzetméteres világítástechnikai logisztikai központot avatott az INESA Europa Kft. Az új épületben kapnak helyet az irodák a bemutatótermekkel, az 5600 négyzetméteres üzemcsarnokban pedig a jövő évtől gyártást is terveznek. Az összeszerelő- és gyártóüzem teljes Európát látja majd el ipari és lakossági felhasználású LED világítóeszközökkel.

Gecse István, a társaság ügyvezetője elmondta: az INESA Kft. 70 százalékban a kínai társaság, 30 százalékban pedig egy magyar magánszemély tulajdonában van. Egyelőre 17 embernek adnak munkát, ám a gyártás beindításával 50-60 dolgozó felvételével számolnak.

Az INESA Kft. a távol-keleti cég európai kereskedelmi centrumaként is működik a jövőben. Az elmúlt év végén döntöttek arról, hogy Dunakeszire telepítik közép-európai gyártóközpontjukat.

A sanghaji központú INESA a világ egyik legnagyobb LED lámpatesteket gyártó vállalkozása, világszerte 7 ezer embert foglalkoztat, 50 telephellyel és 17 gyártóegységgel rendelkezik.

(dunakeszipost.hu, MTI)

(kép: inesa.hu)

Mi épül?üzemfejlesztésDunakeszivilágítás