2024.06.18, Kedd

Átadták a Mercedes-gyár dolgozói számára felújított, kedvezményesen bérelhető kecskeméti lakásokat. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közleménye úgy fogalmazott, a vállalat Magyarországon egyedülálló bérlakásprogramot indított.

A Kecskemét-Homokbányán felújított 40 bérlakásba 40 dolgozó, a családtagokkal együtt összesen 63 fő költözött be. A lakásokra benyújtott pályázatok elbírálásakor a társaság figyelembe vette a vállalatnál eltöltött időt, a gyárban dolgozó hozzátartozók számát, a pályázó gyermekeinek számát, valamint az állandó lakóhely Kecskeméttől való távolságát is.

Minda Imre László, a kivitelezést végző KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, olyan modell született, amivel az önkormányzati vagyonkezelő társaságok közül az országban elsőként büszkélkedhetnek. „Öt évre értékesítettük a bérlőkijelölési jogot a Mercedes számára, de mellette a bérlők természetesen fizetik a bérleti díjat, a rezsit, a parkolók használati díját. Mindezeken túlmenően a Mercedes az öt éves időtartamra a lakások 100 százalékos kihasználtságát garantálja társaságunk számára."

Christian Wolff, a kecskeméti gyár ügyvezető elnöke az átadáson hangsúlyozta, hogy a duális felsőoktatási rendszer prototípusa is Kecskeméten az ő gyárukban született. „Ugyanígy a bérlakás-programunkkal is úttörő szerepet szeretnénk betölteni a munkaerőpiacon. Magyarország egyik meghatározó foglalkoztatójaként példát szeretnénk mutatni abból, hogyan érdemes mobilitásra ösztönözni az álláskeresőket, illetve erősíteni a munkavállalók motivációját.”

 

A Kecskeméten nemrég újabb 185 milliárdos beruházást indító Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel 4.000 munkavállaló számára biztosít munkahelyet. 2015-ben a kecskeméti gyár több mint 180.000 kompakt autót gyártott. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Utóbbi két típust kizárólag Magyarországon gyártják a világ több mint 180 országa részére.

(magyarepitok.hu)

(fotó: keszin.hu)

Mi épül?KecskemétMercedeslakásfelújítás