2024.03.28, Csütörtök
Jövőre több mint 2000 milliárd forintnyi pályázat érkezik az új operatív programban
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Jövőre több mint 2000 milliárd forintnyi pályázat érkezik az új operatív programban

mti

2020.12.18. 09:52 - Hegedűs Gergely

Az előző uniós ciklusban a Ginop keretében hét év alatt került be 3000 milliárd forint magyar a gazdaságba. Minden eddiginél nagyobb operatív program indul.

Hirdetés

Magyarország az elsők között teszi elérhetővé a vállalkozásoknak az új, 2021-27-es uniós fejlesztési időszak forrásait. A mai nappal elindul a Vállalkozásfejlesztési és innovációs operatív program (Vinop) első pályázatainak társadalmi egyeztetése - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken, a Facebook-oldalán feltöltött videóüzenetében.    


Fókuszban a K+F, az innováció és a képzés

Közlése szerint az első négy pályázat 414 milliárd forintos keretösszeggel már január elején megjelenik, nyárra pedig már a kifizetések is megtörténhetnek. Beruházásokban, kutatás-fejlesztésben, innovációban, képzésekben segítik ezek a pályázatok a cégeket.     

A járvány továbbra is veszélyezteti a magyar vállalkozások működését és a munkahelyeket, ezért úgy állították össze a Vinop-ot, hogy a magyar gazdaság mielőbbi újraindítását is segítse - mondta.   


A Ginop-ot 110 százalékos mutatóval hajtottuk végre

Minden eddiginél nagyobb operatív programról van szó: már az első évben, azaz 2021-ben több mint 2000 milliárd forintnyi pályázatot hirdetnek a vállalkozásoknak. Viszonyításképpen elmondta, hogy a mostani - 2014-2020-as - ciklus uniós szinten is jelentős programjában, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) 7 év alatt 3000 milliárd forint került a gazdaság vérkeringésébe.   

Rámutatott: Magyarország a jelenlegi fejlesztési ciklus legeredményesebb forrásfelhasználó tagországai közé tartozik. 

"A Ginop-ot 110 százalékos mutatóval hajtottuk végre, a program több ezer cég fejlesztéseit segítette, 100 ezer munkahelyet védett meg. "Ezt a munkát folytatjuk az új programoknál is" - fűzte hozzá.   

Minden újdonságról be fognak számolni szavai szerint, és ajánlotta a Ginapp applikációt, amelyben az új pályázatokról is lehet informálódni.

GazdaságpályázatokGINOPVállalkozásfejlesztési és innovációs operatív program (Vinop)

Hírlevél

Hirdetés