2024.05.18, Szombat

Az első projektben a világítástechnikai elemeket gyártó EGLO Magyarország Kft. pásztói telephelyének bővítésével bízta meg a Market Építőt. A fejlesztés során egy teljesen automatizált árumozgatású 5500 m2-es magasraktár funkciójú csarnoképület és egy 3500 m2 alapterületű, négyszintes gyártó üzemépület készül. A jelenlegi gyárat szintén a Market építette 2006-ban. A Market generálkivitelezésében megvalósuló projekt tervezett befejezési ideje 2016 októbere.

A második hír egy 6500 négyzetméter bruttó szintterületű BMW-MINI kiállító szalon, szerviz és raktár kialakításáról szól, aminek szintén most kezdett neki a Market Budapesten. A teljesen körbejárható épület fő funkciója a gépjárművek bemutatása mellett a szervizfeladatok ellátása lesz. A két márka két fő épülettömbje különleges kontraszttal, de mégis egységes és letisztult formavilággal, egyszerű vonalvezetéssel, modern épület hatást biztosít. Az épület tartószerkezete előregyártott vasbeton pillérváz, helyenként monolit vasbeton falakkal. Külső burkolata a szalon felől üveghomlokzat, a szerviz résznél szendvicspanel. A projekt várható befejezése 2016. július.

A harmadik beruházásban új nyílászáró üzem épül a pákozdi M7 Ipari Park és Logisztikai Központ területén a Nordikal Kft. megbízásából. Az összesen 1400 m2 hasznos alapterületű létesítmény már most figyelembe veszi a jövőben történő bővítés lehetőségét, kialakítása ehhez igazodik. Az egylégterű gyártócsarnok és a kétszintes irodai, szociális téren kívül egy raktárhelyiség is helyet kap. Az épület földszintjén történik majd az alumínium nyílászárók, valamint a függönyfal elemek gyártása. A belső úthálózat biztosítja az árufeltöltést, a késztermék és a hulladék elszállítását. Az anyagok mozgatását a különböző gyártási fázisok között egy 5 tonna teherbírású daru segíti. A vasbeton pillérvázas épület zöldmezős beruházásként valósul meg, melynek várható befejezése 2016. április vége.

A Market Zrt. az egyik legnagyobb forgalmú és kapacitású, professzionális magasépítő Magyarországon, nemrég ünnepelte huszadik születésnapját. Évente közel 50 beruházást valósít meg, melyek legnagyobb részét ipari, logisztikai létesítmények, irodaházak, közintézmények és szállodák, valamint kereskedelmi célú ingatlanok és sportlétesítmények megvalósítása teszi ki.

(magyarepitok.hu)

Market Építő Zrt.Iparági hírek