2024.07.14, Vasárnap

Összességében több mint 400 méter új csúszda létesül, a legmagasabb indítópont 18 méter magasan helyezkedik el. Az öt új elem között több egyedi lesz a dunántúli fürdők kínálatában.

Új csúszdaparkkal fejleszti kínálatát a zalakarosi Gránit Gyógyfürdő. A nettó 300 millió forintos beruházást a fürdő saját költségén valósítja meg a jelenlegi elemek kibővítésével, a tervek szerint a kivitelezés a szezon kezdetére készül el.

Összességében több mint 400 méter új csúszda létesül, a legmagasabb indítópont 18 méter magasan helyezkedik majd el.

Az öt új elem között több egyedi lesz a dunántúli fürdők kínálatában, egyikük a 133,46 m hosszú Magic Tunnel, mely egy zárt rendszerű építmény különleges fény effektekkel. Zárt és nyitott részek váltakoznak majd az úgynevezett UFO-csúszdán, melyen 105,5 méter hosszan csúszhatnak a vendégek. Épül ezeken kívül egy 47,8 méter hosszú kamikaze csúszda, egy átlátszó, úgynevezett Turbo-csúszda (67,8 méter), illetve egy 84,7 méter hosszú inga+rafting.

A zalakarosi strand sajtóanyagából kiderül, a fejlesztésekkel a 14 éven felüli korosztályt célozzák elsősorban. A kicsiket a már meglévő elemekkel, a Vízipók-Csodapók részleggel, a hozzá tartozó kölyökklubbal és játszóházzal, illetve az ezt kiegészítő animátor csapattal várják.

(turizmus.com)

Mi épül?épületgépészet