2024.06.17, Hétfő

Az újépítésű ingatlanok piacán ugrásszerűen megnőtt a kereslet a minőségi készházak iránt – derült ki a Wolf Haus sajtóhíréből. „Hatszor több érdeklődés futott be hozzánk 2016. januárjában, mint a tavalyi év hasonló időszakában” - fogalmazott Berecz Balázs, a készházgyártó cég értékesítési vezetője. „A február végén megtartott Pollack Expón ezt a fokozott érdeklődést továbbra is tapasztaltuk."

A Wolf Haus a fokozódó igényekre megnövelt kapacitással felelt. „Kaposújlaki gyárunkban továbbra is több műszakban és mindenekelőtt megbízható technológia háttérrel dolgozunk, így hiánytalanul eleget tudunk tenni a felmerülő igényeknek." A szakember hozzátette, az a tény, hogy a Wolf készházak akár néhány hónap alatt kulcsrakészen átadhatók, tovább növelheti a modern építési rendszerben készült készházak iránti keresletet.

A Wolf-System Építőipari Kft. készházai hasonlítanak a könnyűszerkezetes házakra, annyi különbséggel, hogy a falak egy faforgács építőelem miatt terhelhetőbbek. A cég a honlapján a CSOK 91 nevű modelljében 91 négyzetméteres, 4 szobás, energiatakarékos házat kínál kulcsrakészen, ami már 24,8 millió forinttól megrendelhető – egyéni igényre szabható külső és belső elrendezéssel. A ház néhány hónap alatt elkészül.

Az osztrák tulajdonú Wolf System Építőipari Kft.-t 1988-ban alapították, utolsó éves nettó árbevétele 1,96 milliárd forint volt, 134 főt foglalkoztat. A készházgyár 1988 óta rendelkezik az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) engedélyével.

A cég közleménye kitér arra is, az otthontámogatási eszközök bevezetése komoly változásokat idézett elő a hazai építőiparban. Jelentősen megnőtt a kereslet, nem csupán az új és használt lakások, hanem a házépítések iránt is. A kiadott lakásépítési engedélyek száma például 30 százalékkal nőtt. A Wolf Haus szakértője szerint ezzel egy időben az is látható, hogy a kivitelező cégek számára a megnövekedett igények ellátása nehézséget jelenthet, és az új ingatlanok többsége vélhetően 2017-ben fog megjelenni a piacon.

(wolfhaus.hu)

Galéria

Iparági híreképítőipari cégekkészházakúj építésű ingatlanokWolf System Építőipari Kft.