2024.07.16, Kedd

A Nestlé Hungária Kft. 20 milliárd forintos beruházást végez Bükön – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből. A hír bejelentésekor Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta, a vállalat teljes egészében saját erőből épít új gyártóüzemet a Vas megyei településen. Beszédéből kiderült, a technológia-váltást megvalósító beruházás révén 70 új munkahely jön lére.

Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepélyes bejelentésen elmondta, a vállalat magyarországi jelenléte óta közel 80 milliárd forintot fektetett be, ennek több mint felét teszik ki a Bükön végrehajtott beruházások. A fejlesztéssel a gyár teljes létszáma megközelíti az 1000 főt, ezzel a büki üzem a Nestlé cégcsoport legnagyobb és legjelentősebb európai állateledel gyártó központjává válik.

Varga Mihály beszédében idézte a Német–Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felmérését, eszerint a hazánkban működő külföldi cégek az elmúlt évek legoptimistább várakozásait fogalmazták meg 2016-ra. Hozzátette, jelentősen emelkedett a további beruházásokkal és az új munkahelyek létrehozásával számoló cégek aránya. A vállalatok 38 százaléka kívánja növelni magyarországi beruházásait, 48 százalékuk pedig a tavalyi évhez hasonló nagyságrendű befektetést tervez az idei évre.

A tárcavezető köszöntőjében elmondta, Svájc az elmúlt időben a tíz legnagyobb magyarországi befektető ország közé került, mára már közel 300 svájci vállalat működik hazánkban, amelyek 40 000 embernek adnak munkát. A két ország közötti külkereskedelmi forgalom pedig az elmúlt évben több mint 10 százalékkal emelkedett.

(magyarepitok.hu)

(fotó: zaev.hu)

Mi épül?üzemépítés