2024.07.03, Szerda
Látványos fotógalériával mutatjuk be az újjászületett tiszántúli kastélyt

Látványos fotógalériával mutatjuk be az újjászületett tiszántúli kastélyt

magyarepitok.hu

2024.07.01. 08:01 - Hegedűs Gergely

A barokk épületegyüttes szépségei mellett az újonnan épített szállásokat és a rekonstruált Tisza-kriptát is megmutatjuk a geszti Tisza-kastélyról készített fotóriportunkban.

Hirdetés

Békés megye egyik történelmileg jelentős műemléképülete éledt fel romos állapotából a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a Build It Mérnökiroda Zrt. konzorciumának kivitelezésében. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) beruházásában a több mint 250 éves, két miniszterelnöknek is otthont adó geszti Tisza-kastély teljes felújítást kapott. A nemzeti összetartozás emléknapján átadott projektről többször is részletesen beszámoltunk, ezúttal pedig egy részletes képriport segítségével járhatjuk be a megújult kastélyt.

A háromszintes, barokk stílusú épületegyüttes fejlesztésének célja az eredeti állapot megfelelő helyreállítása volt, ami műszaki és esztétikai felújítást, illetve tartalmi, szolgáltatási megújulást egyaránt megkívánt. Az épületekhez kapcsolódóan 20 hektár területen parkfelújítást is végeztek.

A munkálatok keretében sor került szálláshely-fejlesztésre is: Arany János Vendégház néven 28 szobát, illetve 50 fő befogadására képes étkezőt alakítottak ki. A beruházás mindezeken kívül magában foglalta az Arany János emlékház, illetve a településen kívül található Tisza-kripta rekonstrukcióját, valamint a hozzátartozó út felújítását is.

Galéria

KépriportGesztWEST HUNGÁRIA BAU Kft.műemlékfelújítás

Hírlevél

Hirdetés