2024.07.17, Szerda

Átadták a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói beruházását. Nagy Mihály, az autóipari gumialkatrészeket gyártó cég ügyvezetője elmondta, a 2015 nyarán kezdett beruházás során 30 százalékos kapacitásbővítést hajtottak végre.

A fejlesztéssel a makói telephely

  • új, ötezer négyzetméteres logisztikai csarnokkal bővült,
  • továbbá 4000 négyzetméter új termelési területtel,
  • szociális blokkal,
  • irodaépülettel,
  • és új kamionparkolóval.

A termeléskapacitást termelőgépek (új extrudersorok, kazánok, prések, bélyegző gépek, nyomáspróba asztalok és zsugoralagutak) beszerzésével is bővíti a cég.    

A beruházás összértéke közel 12 millió euró (mintegy 3,7 milliárd forint), amelynek a felét állami támogatással valósították meg. A bővítéssel 216 új munkahelyet teremtett a vállalat a térségben, de az ügyvezető szavai szerint ezt a vállalást a cég valószínűleg túlteljesíti.

A Continental-csoporthoz tartozó ContiTech Fluid két magyarországi (makói és váci) telephelyén autóipari gumialkatrészek mellett műanyag hűtő- és fűtő csöveket, valamint gyorscsatlakozókat gyárt. Nagy Mihály közölte, minden ötödik Európában készült autóban Magyarországon gyártott hűtő-fűtőelemek vannak.

A Continental Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen, Szegeden nemrég épített 2,4 milliárdos új csarnokot. A szegedi tömlőgyártás megújítása a magyar szakemberek által kidolgozott világszabadalommal védett technológián alapul.

Az 55 országban tevékenykedő Continental AG öt divíziójának együttes forgalma 2015-ben 39,2 milliárd euró volt.

(mti)

Mi épül?autóiparüzemépítés