2024.04.21, Vasárnap

A társaság egyhektáros területet vásárolt 40 millió forintért az önkormányzattól. Az adás-vételt jóváhagyó képviselő-testületi ülés után a cég ügyvezetője számolt be a projektről.

Horváth Lajos tájékoztatása szerint a vállalkozás zöldmezős beruházásként irodát, műhelyt, raktárt épít az új telephelyen. A távlati tervekben egy kamionmosó létesítése is szerepel, mivel az ingatlan közvetlenül az M1-es autópálya tatai lejárója mellett található. A Vikom Trans bérelt telephelyen, Tatabányán működik.    

Az összesen 150 millió forintos beruházás várhatóan 2017 végére készül el. A telephelyen hulladéktárolást is végeznek majd, kizárólag újrahasznosítható üveget és papírt tárolnak.

A Vikom Trans Kft.-t 1990-ben alapították, akkor az Északdunántúli Vízmű Rt. ebbe a cégbe szervezte ki személy és áruszállító tevékenységét. Később ez megszűnt, mára a cég veszélyes és nem veszélyes hulladék szállításával és kereskedelmével, csatornatisztítással és műtárgytisztítással foglalkozik.    

A társaság 37 embert foglalkoztat, 2014-es árbevétele közel 700 millió forint volt. A cég 51 százalékban az alapító családi vállalkozás tulajdonában van, az Északdunántúli Vízmű Rt. tulajdonrésze 49 százalék.

(mti)

Mi épül?üzemépítészöldmezős beruházás