2024.04.19, Péntek

Inkubátorházat fejlesztenek Kazincbarcika használaton kívüli általános iskolájából a „Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” projekt keretében.

Az inkubátorház kivitelezési szerződésének aláírásán Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere mérföldkőnek minősítette az eseményt Kazincbarcika életében, „hiszen egy régóta tervezett beruházás kezdődhet meg.”

Az 1,55 milliárd forintos beruházás célja, hogy az épület helyet adjon a térségben letelepülő vagy szolgáltatásaiknak új helyet kereső, kreatív tevékenységet végző, magas hozzáadott értéket teremtő vállalkozásoknak. Az inkubációs funkció emellett egyedi bérleti díjjal és üzleti szolgáltatással lehetőséget ad Kazincbarcikán új vállalkozások elindulásának is.

Az épületben három szinten négy épületszárnyban alakítják ki az irodákat, a tárgyalókat, a kiszolgálóhelyiségeket, a raktárakat és egyéb tereket.

A projekt azokat a cégeket segíti leginkább, akik jól megközelíthető helyen szeretnének irodát nyitni; nem rendelkeznek megfelelő irodatechnikai és kommunikációs berendezésekkel; tevékenységükhöz szükségük van tanácsadásra, illetve inkubációs szolgáltatásra; valamint az együttműködésben keresnek lehetőségeket.

(boon.hu)

(fotó: visz.hu - illusztráció)

Mi épül?Kazincbarcika