2024.05.26, Vasárnap

Közel másfél milliárd forintból korszerűsödhet a hódmezővásárhelyi szennyvíztisztító telep. Almási István polgármester sajtótájékoztatóján kiderült, a hódmezővásárhelyi szennyvízprojekt első ütemében Kishomok városrész csatornázása már lezajlott, tavaly novemberben megtörtént a fejlesztés pénzügyi zárása.

A hódmezővásárhelyi szennyvíztisztító telep korszerűsítése a második ütemben valósulhat meg, amelynek kivitelezéséhez újabb pályázatot kellett benyújtani. „A meglévő szennyvíztisztító a megváltozott vízminőségi körülményeket nem tudja teljesíteni, így szükség van a technológia átalakítására” - fogalmazott a polgármester. „Olyan technológia kell, amely a nitrogén- és foszforformátumokat is képes eltávolítani a beérkező szennyvízből. Ez napi 15 ezer köbméter kapacitást jelent.”

A kivitelezés várható költsége 1 467 486 203 forint. Jelenleg a mérnöki feltételes közbeszerzési eljárás zajlik, ezután indulhat a kivitelezési közbeszerzési eljárás. A munkálatok nyár végén, vagy ősszel kezdődhetnek, és 2018 tavaszáig tarthatnak.

(promenad.hu)

Mi épül?Hódmezővásárhelyszennyvízszennyvíz