2024.07.18, Csütörtök

A portfolio.hu az FHB Bank vezérigazgató-helyettesével Tokodi Gáborral készített interjút a bank lakástámogatással kapcsolatos eddigi tapasztalatairól.

A szakember arról számolt be, hogy a tavaly nyáron indult CSOK-ot az összes igénylését tekintve többségében (63 százalék) használt lakásra vették fel. A trend azonban fordulatot mutat, ha csak az idei igényléseket vesszük: 2016-ban az új lakáscél teszi ki a befogadások 64%-át.

Az interjúból az is kiderült, az érdeklődők rohama enyhül, ugyanakkor a befogadások száma folyamatosan nő. ”Arra számítunk, hogy a 10 milliós CSOK az építkezések szükséges stádiumba jutásakor tovább emelkedhet” - fogalmazott Tokodi Gábor. Hozzátette, 10 ezer olyan regisztrált ügyfelük van, aki a közeljövőben várhatóan igénylővé válik.

Arról is beszámolt, azok között, akik nem jogosultak a 10 milliós CSOK-ra, az FHB hosszú kamatperiódusú hitele a legnépszerűbb, mely a jelenlegi kamatszintet és a havi törlesztőrészletet 10 évre biztosítja. Tokodi Gábor külön kitért rá, hogy a feléledt jelzáloghitel piacon az erős verseny miatt szinte minden hitelintézet akciózik a különböző költségek elengedésével és kamatkedvezményekkel.

A szakember beszámolójából kiderült, a legkeresettebb fogyasztási hiteltermék a személyi kölcsön. „Nemcsak biztonságosan kiszámítható, de egyre olcsóbb alternatívát jelent az ügyfeleknek.” Hangsúlyozta, az MNB szerint 2016 első negyedévben majdnem kétszer annyi személyi kölcsönt folyósítottak a bankok, mint az előző évben. „Várakozásaink szerint ez a növekedési ütem folytatódhat ebben az évben.”

(portfolio.hu)

Galéria

GazdaságCSOKingatlanfejlesztéshitel