2019.08.21, Szerda

Megújult a Szigetvár melletti erdei iskola

2016.03.23. 19:40

Az almamelléki ősbükkösben fekvő iskola az oktatási programok mellett a természetet tisztelő baráti társaságoknak és céges rendezvényeknek is otthont ad.

Szerdán átadták a Kikerics Erdészeti Erdei Iskola felújított épületét. Az 1996-ban átadott főépület és a környezete is megújult. Az épület energetikai szempontból is jelentős változáson esett át, energiaellátását mostantól napelemes rendszerre alapozza.

A minősített természetismereti, erdőpedagógiai programoknak otthont adó sasréti erdei iskola a Szigetvártól 15 km-re levő Almamellékről erdei kisvasúttal közelíthető meg.

A megújult iskola a honlapja szerint az oktatási programok mellett otthont ad nyári táboroknak, munkahelyi rendezvényeknek és „a feltöltődni vágyó, természetet tisztelő baráti társaságoknak” is. A főépületet tó, patak, forrás valamint többféle erdőtársulás, közöttük az „ezüsthársas bükkös” veszi körbe, tanösvénye az almamelléki ősbükkös területét szeli át. Az almamelléki vasútállomáson Erdészeti és Kisvasúti Múzeum működik.

(mti, magyarepitok.hu)

Mi épül?energetikai beruházás