2021.04.16, Péntek
A 11 milliós utasforgalomra szálloda építésével reagált a Budapest Airport
bbj.hu

A 11 milliós utasforgalomra szálloda építésével reagált a Budapest Airport

MTI

2016.09.07. 12:02 - Antal Zsófia

Elindult az 5200 négyzetméteres szálloda építése, mely várhatóan 2018-tól fogadja az utazókat, benne konferenciatermekkel és utasinformációs szolgáltatással.

Hirdetés

Letették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljának szomszédságában épülő új repülőtéri szálloda alapkövét, amely a júniusban bejelentett számos fejlesztés egyik kulcseleme. A 3,2 milliárd forintból megépülő létesítmény másfél év múlva fogadhatja első vendégeit.

A kivitelezés előkészületei már hetek óta zajlanak. Az időkapszulát szerdán Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, és Gilles Clavie, az Ibis szállodák kelet-európai üzemeltetéséért felelős Orbis-csoport elnök-vezérigazgatója helyezte el az építkezés területén.

A Budapest Airport és a Wing Zrt. együttműködésében létesülő 5200 négyzetméteres szálloda kivitelezője a Market Építő Zrt. Az átriumos, közvetlen terminálkapcsolattal, 145 szobával és belső udvarral épülő hotelben 350 négyzetméteren konferenciatermeket is kialakítanak.

A szálloda látványterve

A szállodában a bejelentkezésnél és a szobában is lesz repülőtéri utasinformációs szolgáltatás. A szobák négy emeleten, többségében a város felőli oldalon helyezkednek el. Előzetes becslések szerint az átlagos vendégéjszakák száma fejenként 1-1,5 lehet.

Jost Lammers az építést bejelentő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a repülőtér utasforgalma idén a tavalyinál egymillióval többre, 11 millióra becsülhető az év végéig, újabb rekordot állítva fel. A szálloda beruházásán évek óta dolgoznak, most tökéletes az időzítés, mivel egyre több hosszú távú járatot üzemeltető légitársaság jelenik meg Budapesten.

Galéria

Wing Zrt.Market Építő Zrt.Mi épül?szállodaberuházásLiszt Ferenc repülőtér

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés