2024.05.24, Péntek
Márciustól közel 2 milliárd forintra pályázhatnak a balatoni strandok
panoramio.com

Márciustól közel 2 milliárd forintra pályázhatnak a balatoni strandok

MTI

2017.02.02. 13:26 - Antal Zsófia

A támogatási keret építkezésre és eszközbeszerzésre fordítható. 2020-ig összesen 365 milliárd forint jut a Balaton turisztikai fejlesztésére.

Hirdetés

Idén 1,86 milliárd forintos vissza nem térítendő fejlesztési támogatásra pályázhat 44 balatoni település 48 fizetős strandja, illetve a szabadstrandok - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön. A fejlesztési lehetőségekről január 31-én egyeztettek a települések polgármesterei és a turisztikai ügynökség Siófokon. A fejlesztések első eredményei júliusra várhatók.

A Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség, 2020-ig összesen 365,4 milliárd forint uniós és hazai forrásban részesülhet, hogy minél több családbarát, minőségi szolgáltatás létesüljön. A Magyar Turisztikai Ügynökség olyan beruházásokat támogat, amelyek a strandok bevételeinek növekedését is eredményezik. A pályázatra a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban levő, fizetős strandok jelentkezhetnek, illetve a csak szabadstranddal rendelkező települések.

Az ügynökség nemcsak pályáztat, az elképzelések megvalósításához szakmai támogatást is nyújt. A pályázat kiírása március közepén várható, a támogatás az építkezés finanszírozására és eszközbeszerzésre használható fel.

Mi épül?turizmusBalaton

Hírlevél

Hirdetés