2024.03.29, Péntek
Az Épkar elkészítette a vizes vb egyik új edzőmedencéjét
illusztráció (bvsc.eu)

Az Épkar elkészítette a vizes vb egyik új edzőmedencéjét

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.06.15. 09:04 - Antal Zsófia

A XIV. kerületi BVSC komplexum a TAO és az NFM forrásaiból 50 méteres kültéri medencével gazdagodott, emellett a strandmedence és környezete is megújult.

Hirdetés

1,1 milliárd forintos fejlesztés keretében új, 50 méteres kültéri úszómedencével gazdagodott a BVSC-Zugló Szőnyi úti sportkomplexuma. A nyolcpályás, fix sátortetővel fedett létesítményt az Épkar Zrt. kivitelezte, és a júliusi vizes világbajnokság egyik edzőmedencéje lesz. A nyáron teljesen kinyitható, télen pedig fűthető medence a vizes vb előtt, július 7. és 9. között a magyar férfi vízilabda-válogatott felkészülési programját záró BENU-kupa küzdelmeinek ad otthont.

A fejlesztés keretében a diósdi Szavini Komplex Kft. megújította a strandmedencét és annak környezetét is, így az eddigi 2500 helyett immár összesen 3500 négyzetméternyi vízfelület várja a zuglói klub sportolóit.

A szerda délutáni ünnepélyes átadón Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hangsúlyozta a társaságiadó-kedvezmények fontosságát, miután a beruházáshoz 670 millió forintot a vízilabda TAO-támogatásából kapott az egyesület. Emellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közel 400 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.

Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke - aki Szabó Tünde sportért felelős felelős államtitkár, Kemény Dénes, valamint Karácsony Gergely kerületi polgármester társaságában avatta fel a medencét - arra hívta fel a figyelmet, hogy mindez nem valósulhatott volna meg az összefogás és a vizes világbajnokság nélkül.

Épkar Zrt.Mi épül?építőipari cégekTAOsportberuházásokvizes vb 2017Zugló

Hírlevél

Hirdetés