2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Széleskörű épületfelújítás indul az UTE sporttelepén
maps.google.com

Széleskörű épületfelújítás indul az UTE sporttelepén

ted.europa.eu

2018.07.12. 11:56 - Antal Zsófia

A Laterex és az Angol Invest kivitelezésében három épület is bővül és átalakul a Megyeri úton.

Hirdetés

Megújul az Újpesti Torna Egylet (UTE) Megyeri úti sporttelepe: bővítést, átalakítást, korszerűsítést és épületenergetikai felújítást végeznek a központi, a boksz-birkózó és a kazánházi épületen. A márciusban kiírt közbeszerzés eredménye alapján a három épület munkálatainak összköltsége nettó 1,223 milliárd forint.

A központi és a boksz-birkózó épületet a Laterex Építő Zrt. újítja fel, előbbit nettó 640,56 millió, utóbbit pedig nettó 521,16 millió forintból. A kazánházi munka nyertese a budapesti Angol Invest Kft., ennek a munkarésznek a szerződéses értéke nettó 61,38 millió forint.

Az UTE Megyeri úti telepe a Google Maps-en

A központi épület alapterülete 2221,7 m2, itt jelenleg a pinceszinten öltözők és közösségi terek, a földszinten a bejárat és a recepció, valamint vizesblokkok, az 1. emeleten öltöző egységek, a 2. emeleten az irodák, az elnöki szoba, a titkárság és a relikvia terem helyezkedik el. A Laterex munkatárai:

  • teljes belső felújítást végeznek az épületen építész, épületgépész és épületvillamos vonatkozásban,
  • az energetikai korszerűsítés során elvégzik az összes nyílászáró cseréjét, az épület külső, utólagos homlokzati hőszigetelését, új kazánhelyiség kialakítását, a belső fűtési rendszer cseréjét,
  • a 2. emeletet teljes értékű használati szintté alakítják,
  • a jelenleg lapostetős részt beépítik egy nettó 250 négyzetméteres irodai szinttel,
  • kialakítanak 17 öltözőt, 16 irodát és kiszolgáló helyiségeket.

A boksz-birkózó épület kétszintes, alapterülete 1278 m2. A földszinten öltözők és közösségi terek, valamint vizesblokkok, az 1. emeleten öltöző egységek, pihenőszobák helyezkednek el. A beruházás keretein belül megvalósul:

  • a meglévő épület teljes belső felújítása, építész, épületgépész és épületvillamos vonatkozásban,
  • energetikai korszerűsítés, amely magába foglalja az összes nyílászáró cseréjét, az épület külső, utólagos homlokzati hőszigetelését, új kazánhelyiség kialakítását, valamint a belső fűtési rendszer cseréjét,
  • egy 300 m2-es emeletráépítés,
  • kialakításra kerül 8 öltöző, 9 pihenőszoba, egy 28 m2-es közösségi tér, egy 36,5 m2-es erősítő terem, két iroda- és raktárhelyiség, valamint kiszolgáló helyiségek.

A kazánház jelenleg az egyes épületegyütteseket és -részeket gőzzel látja el melegvíz készítéséhez és fűtéséhez. Az épület pince, földszint és részben galéria szintes, alapterülete megközelítőleg 100 m2. Benne a technológiának megfelelő gépalapok, illetve berendezések vannak, melyek most elbontásra kerülnek. Az átalakítást és az energetikai korszerűsítést követően kialakítanak egy egyterű műhelyet, két öltözőt vizesblokkokkal és két raktárhelyiséget, valamint megtörténik az épület utólagos, külső homlokzati hőszigetelése és a lapostető szigetelése.

LATEREX Építő Zrt.Mi épül?épületfelújítássportberuházásokÚjpestAngol Invest Kft.

Hírlevél

Hirdetés