2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Nyáron hűsebb, télen melegebb lesz Békéscsaba új vásárcsarnoka
behir.hu

Nyáron hűsebb, télen melegebb lesz Békéscsaba új vásárcsarnoka

behir.hu

2018.08.15. 15:35 - Hegedűs Gergely

A régi épület teljesen megújul, egységesednek a pavilonsorai, és eddigi külső tereit is lefedik.

Hirdetés

A vásárcsarnok felújításának elrajtolásáról számolt be Békéscsabán a behir.hu. Szarvas Péter polgármester a projekt helyszíni sajtóbejárásán elmondta, a TOP keretében, bruttó 813 millió forintból a piac területének jelentős hányadát korszerűsítik. Kozma János, a piacot üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a felújítás két ütemben valósul meg.


Az acélszerkezet és a gépészet is megújul

Az első ütem a csarnok és környéke felújítását foglalja magában. Nyílászárókat cserélnek, hőszigetelést kap az épület, a régi tetőszerkezetet lebontják, az új hőszigetelt lesz. Belül az összes közmű, az acélszerkezet és a gépészet is megújul.

„Mindezek eredményeként nyáron sokkal hűvösebb lesz a csarnok, 26 fok lesz bent még kánikulában is”

– mutatott rá Kozma János. ”Télen pedig könnyebb lesz fűteni, vagy tartani a megfelelő hőmérsékletet.”

Mindezek mellett megújulnak a burkolatok, két oldalon a pavilonsorok is egységes arculatot nyernek.


Ezer négyzetméteres sátor pótolja átmenetileg a csarnokot

A beruházás második üteme várhatóan 2019 februárjában kezdődik és 2019 júliusában fejeződik be. Ez az ütem magában foglalja a kinti, kőpados rész fedését, és az árusítóhelyek fejlesztését is.

A munkaterületet jövő csütörtökön veszi át a kivitelező, most szombaton megtartják az utolsó árusítási napot. Az árusoknak átmenetileg a Vásárcsarnokhoz közeli Szabó Dezső utcán, a gazdabolt mellett építettek fel egy közel ezer négyzetméteres sátrat, amelynek belsejében pavilonokat alakítottak ki közművekkel, árammal, illetve egyes részeken vízzel, szennyvízelvezetéssel.

A húsok tárolására hűtőkonténereket is bérelnek, amelyek a csarnok mögött lesznek az építkezés időszakában. A sátrak kiegészítéseként faházakat is állítottak fel.

Mi épül?vásárcsarnokBékéscsabapiacok

Hírlevél

Hirdetés