2024.04.19, Péntek
Új belgyógyászati tömböt kap a Heim Pál Gyermekkórház
MTI

Új belgyógyászati tömböt kap a Heim Pál Gyermekkórház

magyarepitok.hu

2019.03.27. 08:19 - Hegedűs Gergely

Az intézmény parkolási gondjait is megoldják a projektben egy mélygarázzsal, ami a tömb alá épül.

Hirdetés

A beruházó Állami Egészségügyi Ellátó Központ kihirdette a budapesti Heim Pál Gyermekkórházra kiírt tervezői közbeszerzés eredményét. Az intézmény új belgyógyászati tömbjének (az új C épületnek) a megtervezését az "A" STÚDIÓ '90 Kft. végezheti el. A főváros nyolcadik kerületében található kórházban az érintett terület kert- és tájépítészeti tervezése, továbbá a belső úthálózat és a felszíni parkolás megtervezése is a nyertes feladata lesz.


Bontási feladatok is lesznek

A projekt során a jelenlegi C épületet és a konyhaépületet, valamint a patológia épületet is le kell bontani, akárcsak a műhely- és elektromos ellátó épületeket.

A tervezés soránöbbek közt az alábbi feladatokat is meg kell oldani:

  • az új C épület betegforgalmi és közlekedő rendszerének kialakítása (figyelembe véve a meglévő és megmaradó A tömb földszinti kialakítását és új funkcióval történő feltöltését a csatlakozásnál);
  • a C épületet az A épülettel illetve a B jelű új sebészeti tömbbel össze kell kötni;
  • a terület parkolási problémáinak végső megoldása a C épület alá elhelyezendő mélygarázzsal.


Jelenleg is folyik egy beruházás

A közbeszerzésből az is kiderül, hogy az új sebészeti tömb B épülete az A” és C épület közé kerül elhelyezésre. Az új C épület a Delej utcával párhuzamosan ill. befordulva az A  épülettel párhuzamosan L alakban kell zárja a tömböt. Emellett összeköttetést kell biztosítson a B és A épületek között.

A Heim Pál Gyermekkórházban jelenleg is zajlik egy fejlesztés az Épkar Zrt. és a Zeron Zrt. kivitelezésében, amiről legutóbb ebben a cikkben adtunk hírt.

Épkar Zrt.kórházfejlesztésMi épül?egészségügyi fejlesztésépítészetZeron Zrt.tervezésA Studió 90 Kft.

Hírlevél

Hirdetés