2024.03.19, Kedd
Rá sem lehet majd ismerni a Tisza-tó fővárosának új strandjára
iszolnok.hu

Rá sem lehet majd ismerni a Tisza-tó fővárosának új strandjára

iszolnok.hu

2019.04.12. 10:04 - Szabó Ákos

A tiszafüredi szabadstrand félmilliárdos fejlesztése során átépítik és korszerűsítik a partot és az épületeket is.

Hirdetés

Jelentős fejlesztés indul Tiszafüreden: a Tisza-tó partján fekvő város szabadstrandja teljesen átalakul – számol be az iszolnok.hu. Az összesen mintegy 500 millió forintos fejlesztés során új főépületet, eszközöket, játszóteret is kap a strand, illetve a vízpartot is fejlesztik.

 

Modern part várja a látogatókat

A beruházás a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vissza nem térítendő támogatásából, valamint uniós forrásokból valósul meg. A hazai forrásból új stégrendszert építenek ki többféle vízi játékelemekkel. Emellett teniszezésre, lábteniszezésre és streetballozásra alkalmas sportpályát és fitnesz parkot is átadnak majd. A beruházás e szakaszát az év végéig fejezik be.

 

Új főépületet kap a strand

A másik részprojektben elbontják a jelenleg használt elsősegély épületet és a vizesblokkot is, a helyükön pedig új főépület alakítanak ki. Ez az új épület szolgál majd a strand főbejárataként, itt kap helyet az elsősegélyszoba, továbbá mosdók, zuhanyzók és értékmegőrző szekrények is várják majd a látogatókat. A strandfoci pálya mellett pedig akadálymentes mosdókkal, zuhanyzókkal felszerelt épületet adnak át fedett terasszal és terasztetővel.

A büfésorok is egységes teraszrendszert kapnak, ezen felül pedig többek között többfunkciós strandfocipálya épül lelátóval. A munkálatok nyár elején kezdődnek el. A strand teljesen 2020 végére fog megújulni a tervek szerint, azonban sem idén, sem jövőre nem fogják akadályozni az üzemelést a munkálatok.

Mi épül?Tiszafüredturizmusstrand

Hírlevél

Hirdetés