2023.03.26, Vasárnap
Elkezdődhet a DVTK új kosárlabdacsarnokának építkezése Miskolcon
Látványtervek: Épkar Zrt. / Facebook

Elkezdődhet a DVTK új kosárlabdacsarnokának építkezése Miskolcon

Épkar Zrt./ Facebook

2019.07.11. 16:56 - Gyöngyösi Klaudia

A multifunkciós létesítmény 3300 fős lelátóval, két emelettel és öt pályával jön létre.

Hirdetés

Az Épkar Zrt. aláírta a vállalkozási szerződést a Miskolc DVTK multifunkciós kosárlabda sportcsarnok kialakítására – derül ki a cég Facebook közleményéből. Ahogy azt már korábban megírtuk, a beruházó DVTK Kosárlabda Kft. a tervezésre és a kivitelezésre várta az ajánlatokat. Az új létesítmény a kiírásban megadott helyrajziszám alapján Diósgyőrben, a DVTK edzőközpontjában jön létre, nem messze a Market által kivitelezett új futballstadiontól.

A létesítményben az első emeleten:

  • a hazai csapat öltözője,
  • az edzői szobák,
  • valamint az irodák és a tárgyaló kap helyet.

Az előcsarnok feletti épületszárnyban kiszolgáló funkciók helyezkednek majd el, illetve egy fél kosárlabda pálya. A második emelet teljes egészében a közönséget szolgálja ki: büfékkel, vizes blokkokkal és a lelátó elérhetőségével. Mindezek mellett a VIP rész és a skybox is itt kapnak helyet.

 

Az objektumot teleszkópos lelátók veszik majd körbe

A leendő csarnok mintegy 4300 négyzetméteres lesz és előregyártott vasbeton vázszerkezetből áll majd. Az épület földszinttel, előcsarnokkal és két emelettel jön létre, az előcsarnokhoz recepció, büfé és vizesblokk is kapcsolódik. A csarnokot teleszkópos lelátók határolják, ahol 3 307 néző tud majd helyet foglalni. Emellett a lelátók által határolt területen öt darab egész pálya és két darab félpálya kerül elhelyezésre.

 

Mi épül?Épkar Zrt.MiskolcsportberuházásokMarket Építő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés