2024.06.18, Kedd

Jól indult az idei év a Lindab Kft. számára a cég sajtóközleménye szerint. Az építőipari alapanyaggyártó annak ellenére több mintaértékű beruházást fejezett be az elmúlt hónapokban, hogy a téli időszak hagyományosan nem kedvez az építőipari beruházások megvalósításának.

A közleményből kiderül, a Lindab könnyűszerkezetes tetőprofil rendszereinek felhasználásával valósult meg a balatonboglári városháza és művelődési ház tetőszerkezetének rekonstrukciója.

„A projekt kapcsán a legnagyobb kihívás az volt, hogy egyszerre kellett megőrizni a létesítmény építészeti értékeit, és elérni, hogy az épület még évtizedekig modern és dinamikusságot hordozó jelképe legyen a városnak” – idézte a közlemény Sulyok Andrást, a Lindab Kft. országmenedzserét.

A cégvezető a Lindab Kft. megalapításának 25 éves évfordulójára időzített partnertalálkozón kifejtette, a lendületes évkezdet is jelzi, a társaság idén jelentős piacbővülést vár Magyarországon a profiltermékek és a légtechnikai megoldások területén egyaránt.

„A lakásépítések számának emelkedése a Lindab Kft.-nél a tető- és ereszcsatorna-rendszerek, valamint a lakás- és garázsszellőztetési megoldások értékesítése terén eredményezhet forgalomnövekedést” – fogalmazott Sulyok András.

A cég megrendeléseinek másik motorja a gazdálkodó szervezetek építési célú beruházásainak felfutása lehet a szakember szerint. „Utóbbi egyszerre segítheti a vállalat tevékenységi körében egyaránt fontos profil- és légtechnikai termékek, illetve rendszerek értékesítését.” A cégvezető szerint a profiltermékek piacán elsősorban az európai uniós pályázatok nyomán megélénkülő vállalati telephely-fejlesztések kínálnak új megrendelési lehetőséget.

A légtechnikai megoldások területén ugyanakkor a feldolgozóiparban, és ezen belül is például az autóiparban megvalósuló nagyprojektek hajthatják az eladásokat. Emellett egyszerre jelentenek üzleti lehetőséget és szakmai kihívást a komplex légtechnikai rendszerek szállítására képes vállalkozásoknak az állami nagyberuházások, legyen szó sport-, kulturális, vagy éppen honvédelmi célú fejlesztésekről.

A cég egy korábbi közleményéből az derült ki: a Lindab Magyarország nettó árbevétele utolsó lezárt üzleti évében, 2014-ben 11 milliárd forint volt, adózott eredménye 122 millió forintot tett ki. A magyar leányvállalat a kedvező hazai trendre alapozva tovább növelné részesedését a cégcsoport forgalmán belül.

A világszerte 32 országban jelen lévő svéd Lindab cégcsoport légtechnikai rendszerekhez (szellőztetés, klíma, akusztika, tűzvédelem) és könnyűszerkezetes épületekhez fejleszt, gyárt és értékesít termékeket és összetett megoldásokat. A termékpalettája magába foglalja a Lindab komponens termékeket: ereszcsatornák, fémlemez tetők, ipari tető- és falburkolatok, valamint komplett integrált rendszerek – födém, tetőfelújítás, falváz rendszerek, Z-C-U gerendák, SBS kisépület rendszerek.

A cégcsoport tavalyi üzemi eredménye 469 millió svéd koronát, közel 15,4 milliárd forintot tett ki, ami átszámítva mintegy 700 millió forintos növekményt jelent az előző évhez képest. A világszerte mintegy 5100 dolgozót foglalkoztató Lindab Group forgalma 2015-ben 7589 millió svéd korona volt. Az ipari szegmens az értékesítés 80, míg a lakossági építőipari piac az értékesítések 20 százalékát teszi ki.

(eco.hu, magyarepitok.hu)

(fotó: lindab.com)

Galéria

Aktuálisépítőipari cégeképítőipari gyártókLindab