2024.03.19, Kedd
Az ország egyik legkeletibb településén épül új bölcsőde
A látványterv illusztráció (szabadszallas.hu)

Az ország egyik legkeletibb településén épül új bölcsőde

szon.hu, magyarepitok.hu

2019.08.07. 17:06 - Szabó Ákos

Letették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírvasvári óvodájához épülő új bölcsőde és tornaterem alapkövét.

Hirdetés

Családbarát építkezés alapkövét tették le szerdán Nyírvasváriban, már zajlik egy új bölcsőde építkezése – derül ki a szon.hu beszámolójából. A közbeszerzési információk szerint a Nyírbátor mellett fekvő település 450 négyzetméteres óvodájához kapcsolódva alakítják ki az ugyanakkora bölcsődét (az óvodát is felújítják), a munkálatokat a helyi érdekeltségű Bátor Tüzép Kft. végzi el nettó 143 millió forintból. A projektet az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával finanszírozzák.

 

Az alapkőletétel - Simon Miklós országgyűlési képviselő (b2) , Szép Szabolcs Attila polgármester (j2), fotó: Bakos Zsolt/szon.hu

A bölcsődét Nyírvasvári "L alakú" óvodájával összeérve, azzal azonos stílusban – egyszintes, kontyolt magastetős épületként – adják majd át. Az építkezés során az eddig használt intézmény új tornaszobát kap, valamint a közös játszóudvart is fejlesztik.

 

Az első ezer nap meghatározó lehet egy gyerek életében

Az alapkőletételi ünnepségen, Szép Szabolcs Attila polgármester azt hangsúlyozta, hogy a legfontosabb tulajdonságok, amelyek az ember sorsát meghatározzák, az élet első ezer napjában dőlnek el. Kiderült szavaiból: egy kisgyermeknek ekkor mindent meg kell kapnia ahhoz, hogy egészséges felnőtt lehessen belőle.

Ezért okkal lehet tekinteni a születendő intézményegyüttesre a jövő alapjaként és a megmaradás zálogaként

- fejtette ki.

Simon Miklós országgyűlési képviselő felszólalásában azt emelte ki, hogy az óvodafejlesztés és bölcsődeépítés eredményeként a gyermekellátás és ifjúságnevelés ugyanolyan nívós lesz a vidéki településen, mint a városokban.

Mi épül?NyírvasváriTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)építőipari cégekBátor Tüzép Kft.

Hírlevél

Hirdetés