2024.05.23, Csütörtök
Ezzel a beruházással fellendül a turizmus egy jelentős alföldi városban
Látványterv - iSzolnok.hu

Ezzel a beruházással fellendül a turizmus egy jelentős alföldi városban

mti.hu

2019.10.04. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A településen található az ország legrégebbi művésztelepe, aminek felújítása műszaki és szakmai szempontból is indokolttá vált.

Hirdetés

Jó ütemben haladnak a turisztikai fejlesztések Szolnokon, ahol a belföldi és külföldi turisták száma is fokozatosan nő. Sok egyéb fejlesztés mellett a városi szabadstrand további munkálataira 100 millió forint támogatásban részesült a település.

A megyeszékhelyen most egy újabb jelentős beruházásról számoltak be: a művésztelep továbbfejleszteséről Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót. A politikus kiemelte: a műtermek, művészlakások és alkotóterek felújításával Szolnok felkerülhet az ország turisztikai térképére. Mindezek mellett pedig rendezvényteret, látványműtermeket és stúdiókat is kialakítanak.

 

Közel 120 éves művésztelepet restaurálnak a projekt során

A fejlesztés lehetővé teszi nagyobb létszámú alkotótáborok szervezését, vendégművészek elszállásolását és munkakörülményeik javítását, valamint a város számára felajánlott gyűjtemények méltó elhelyezését is.

A városban található az ország legrégebbi művésztelepe, ami 2022-ben lesz 120 éves. A felújítás műszaki és szakmai szempontból is indokolttá vált, a fejlesztés eredményeként pedig egy egyedülálló komplexum épül fel.

Látványterv - iszolnok Facebook

 

Új funkciót kap a Művésztorony

Verebes György, a Szolnoki Művésztelep vezetője elmondta: a művésztelepen látogatóközpont épül, amely a korábban a helyszínen álló végvár kaputornyát stilizálja majd modern építészeti megoldásokkal. A fogadóépület földszintjén török kávézót, az első emeleten interaktív várkiállítást, a tetőn kilátóteraszt alakítanak ki.

Felújítják és rendezvénytérként, kiállítóhelyként új funkciót kap a művésztelep kertjében található úgynevezett Művésztorony. A Zagyva-gáton díszburkolatú sétányt építenek, amelynek mellvédje az egykori várfalat imitálja majd. Mindemellett a művésztelep közelében található Damjanich park térrendezése is elkészül, a parkban tematikus Vár játszóteret alakítanak ki.

Mi épül?Szolnokműemlékfelújításlakásfelújításlátogatóközpontkiállítás

Hírlevél

Hirdetés