2024.03.19, Kedd
Fontos oktatási intézmény születik újjá Hódmezővásárhelyen
vasarhely24.com

Fontos oktatási intézmény születik újjá Hódmezővásárhelyen

magyarepitok.hu

2020.01.09. 07:09 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében többek közt új számítástechnikai termeket alakítanak ki, továbbá gépészeti és építészeti korszerűsítésen is átesik az épület.

Hirdetés

A hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola jelentős felújításon fog átesni, miután a tervezett fejlesztésekhez megtalálták a kivitelezőt – derül ki a közbeszerzési adatokból.

A beruházás keretében a Szent Antal utcai tömb középső, magastetős épületének padlásterét részben, 130 m2-en beépítik, és új számítástechnikai helyiségeket alakítanak ki. Az így felszabaduló helyiségek pedig kisebb átalakításokkal új oktatási helyiségekké alakulnak át. A Mária Valéria utcai tömb egy új külső liftet kap, amely biztosítja az épületrészek valamennyi szintjének akadálymentes megközelítését.

A korszerűsítés az alábbi feladatokat foglalja magába:

  • elektromos munkák: erős- és gyengeáram, füst- és tűzjelző rendszer kialakítás, internet hálózat és kamerarendszer kiépítése,
  • gépészeti munkák: fűtéskorszerűsítés, hideg- és melegvíz, illetve szennyvízhálózat felújítása,
  • építészeti munkák: padló- és falburkolatok, belső ajtók cseréje, álmennyezet-készítés, felületképzés, festés, burkolás, új beépített bútorok elhelyezése, vizesblokkok teljes körű felújítása.

Ezeknek a fejlesztéseknek a célja, hogy az üzemeltetés és a karbantartás lényegesen gazdaságosabbá váljon. A megnevezett munkálatok mintegy 3440 négyzetméternyi területet érintenek az oktatási intézményben.


A kosárlabdapálya is megújul

Felújítják továbbá a 300 négyzetméteres sportpályát is, melynek részeként a kosárlabdapálya új burkolatot kap, a pálya pedig védőhálóval és kerítéssel lesz köbekerítve.

Ezeken kívül a fejlesztés keretében megvalósul a két tömb magastetős épületrészeinek héjalása, illetve bádogos szerkezeteinek felújítása, javítása és cseréje is. Az épületek körüli, ingatlanon belüli járdákat, közlekedőket és zöldfelületek szintén rendberakják.

Mi épül?Hódmezővásárhelyiskolafelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés