2024.03.19, Kedd
Új utasmóló nyílt Budapest repülőterén
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új utasmóló nyílt Budapest repülőterén

MTI

2020.01.15. 14:17 - Almási Krisztina

Az új, 5500 négyzetméteres, egyszintes épületet mindössze fél év alatt építette fel a Market.

Hirdetés

Átadták a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A terminál új utasmólóját, ahol a fapados légitársaságok utasai kényelmesen várakozhatnak, amíg beszállhatnak repülőgépeikbe. A gépek ezentúl az új épület mellé állnak, az utasok pedig az épületben, úgynevezett pre-boarding várókban várakozhatnak, majd kisétálhatnak az épület előtt álló géphez. A fejlesztés a Market Építő Zrt. kivitelezésében készült el. Az utasmóló kialakításával párhuzamosan az eddigi, kényelmetlen "bádogvárost" elkezdi lebontani a repülőtér üzemeltetője.

A mindössze fél év alatt felépített, 5500 négyzetméteres, egyszintes, hűtött-fűtött épületben a pihenő- és várótér mellett étel- és italvásárlási lehetőség is lesz.

Ezen kívül három nagykapacitású mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz is az utasok kényelmét szolgálja majd.

A tesztüzem után az új épület január 17-étől szolgálja ki a forgalmat, a régi épület bontását azonnal megkezdik, hogy a most átadott épület további bővítését is elindíthassák. Ennek részeként a terület 11 500 négyzetméterre nő, és a most meglévő hat kapu mellé további két gyalogos és hat, buszos beszállításra is alkalmas kaput építenek fel. A beruházás teljes költsége 8,3 milliárd forint, amelyet a Budapest Airport kizárólag saját erőből finanszíroz.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az átadóünnepségen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy szükségessé vált a diszkont utaskiszolgálás minőségének növelése, hiszen Budapest már fontos ponttá vált Európa légiközlekedésében.

Gerhard Schröder, a Budapest Airport elnöke kiemelte: a repülőtér nem tud fejlődni Budapest nélkül, és ez fordítva is igaz, ezért  is működnek együtt, és fejlesztik a kiszolgáló létesítményeket.

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.BudapestLiszt Ferenc repülőtérrepülőtér

Hírlevél

Hirdetés