2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Kezdetét vette a Marriott első vidéki szállodakomplexumának kivitelezése Balatonfüreden

Kezdetét vette a Marriott első vidéki szállodakomplexumának kivitelezése Balatonfüreden

magyarepitok.hu

2023.06.28. 18:30 - Füzi Nikolett

A generálkivitelező VEMÉV-SZER Kft. szakembereinek munkájával már javában zajlik a Le Méridien BalaPort Lake Balaton hotel főépületétől keletre, illetve nyugatra elhelyezkedő BalaPort Residence apartmanházainak kivitelezése a balatonfüredi Zákonyi Ferenc utcában.

Hirdetés

Nemrég lapunkban is beszámoltunk arról, hogy új szállodakomplexum épül Balatonfüred belvárosában. A Le Méridien BalaPort Lake Balaton luxusszálloda a Balaton egyik legexkluzívabb turisztikai ingatlanfejlesztését célzó, BalaPort projekt keretében valósul meg. A szálloda kivitelezőjét még nem választották ki, ugyanakkor a hotel főépületétől keletre, illetve nyugatra eső BalaPort Residence épületeiben már dolgoznak a generálkivitelező VEMÉV-SZER Kft. szakemberei – tájékoztatta lapunkat az építőipari cég.

A 102 szobás, ötcsillagos szálloda mellett a projekt részeként fejlesztik a kikötői infrastruktúrát, valamint egy 200 férőhelyes mélygarázs, 4 étterem és 2 épületben összesen 24 luxus apartman is épül.

 

 

Az összesen 22,5 milliárd forint értékű beruházás a Balaton legexkluzívabb és legkülönlegesebb turisztikai fejlesztése. A beruházás Szepesi Richárd szakmai elképzelései szerint valósul meg. Ő és csapata ismert a Bambara Hotel és a Shiraz Hotel fejlesztéséről és üzemeltetéséről Magyarországon, valamint az utóbbi évek legnagyobb turisztikai fejlesztéseinek megvalósításáról Tokajban (Minaro Hotel Tokaj és Rendezvényközpont) és a Balaton déli partján (BalaLand Hotel, FamilyPark és Residence).

A fejlesztést a BalaPort Investment Kft. valósítja meg beruházóként, akik a Marriott szállodacsoporthoz tartozó Le Méridien márkájával írtak alá szerződést, így a vállalat első vidéki hotelje valósul meg hazánkban, mely várhatóan 2025 tavaszától fogadja majd a vendégeket.

A különleges resort hotel a Balaton legexkluzívabb és legkülönlegesebb turisztikai fejlesztési projektjének, a BalaPortnak az ékköve lesz. A BalaPort fejlesztés elemei között szerepel egy világszínvonalú kikötői infrastruktúra, vízparti apartmanok és mélygarázsok kialakítása is" - nyilatkozta Szepesi Richárd, a projekt alapítója és tulajdonosa.

 

 

A dél-francia Riviéra és az olasz dolce vita hangulata inspirálta a hotel belső kialakítását

A kivitelezésben és tervezésben több hazai és nemzetközi szinten is elismert cég vesz részt: a leendő Le Méridien BalaPort Lake Balaton hotel hajózást megelevenítő külsejét a Fazakas Építésziroda tervezte, az 1960-as évek francia Riviéra és az olasz Dolce Vita hangulatába kalauzoló belsőépítészeti kialakítását pedig a 81Font építész- és belsőépítész iroda tervei alapján alakítják ki. A projektben belsőépítészeti tanácsadóként vállalt szerepet a G.A. Design International Kft., a műszaki tervezésért és a projektmenedzsmentért pedig a Dudinszky Tervezőiroda Kft. felelt. A BalaPort Residence apartmanjainak generálkivitelezését a VEMÉV-SZER Kft. végzi el.

 

 

Már a falazási munkák zajlanak az apartmanházakban

A projekt aktuális előrehaladásával kapcsolatosan Miklós Attila, a VEMÉV-SZER létesítményfelelőse adott tájékoztatást lapunk megkeresésére. A BalaPort Residence különálló épületeiben összesen 24 apartman kerül kialakításra az egy hálószobástól a 3 hálószobás kategóriáig.

Az apartmanok kivitelezésénél jelenleg már a falazási munkálatok, illetve az „átvett” vasbeton szerkezetek felülvizsgálata zajlik mindkét épület esetében.

 

 

Mindezen túl megkezdődtek a falazások, ezután pedig a tető hő és vízszigetelési munkái következnek, miközben bekapcsolódik az elektromos és gépész szakág is az alapszerelések elvégzésére. A létesítményfelelős hozzátette, „az út és a közművek kivitelezése őszre tolódik, ugyanis megpróbáljuk a kikötő forgalmát a lehető legkevésbé zavarni a keletkező por és zajterheléssel, a többi munkafolyamat pedig jelenleg még versenyeztetés alatt áll.”

 

 

A hajózás tematikáját elevenítik meg a szálloda külső jegyei

A szállodaépület építkezése kapcsán megtudtuk, jelenleg még kivitelezőt keresnek a projekt megvalósítására, de várhatóan már idén a helyükre kerülnek a homlokzati nyílászárók, valamint a tető ideiglenes vízelvezetése is elkészül a szabadidős és üzleti utazókat is egyaránt kiszolgáló épületben.

A szálloda külső jegyeiben a hajózás tematikáját eleveníti meg, melynek szobáiból és lakosztályaiból is balatoni panoráma tárul majd a vendégek elé.

 

 

A fölszinti, Balaton felé eső oldalán egy 2 szintes wellness részleg létesül, melynek bel- és kültéri élményelemeit a kikötő és az apartman tulajdonosok is kedvezményesen tudják igénybevenni. A Zákonyi Ferenc utcai sétány oldalán egy elegáns, mediterrán hangulatú éttermet alakítanak ki, tágas, hangulatos és árnyékos terasszal, ami mellett egy bár és egy medencés poolbár is várja majd a vendégeket.

 

 

A projekt kivitelezését egy prémium üzemeltetésű kikötő közvetlen szomszédságában, valamint az ország egyik legforgalmasabb és a méltán híres Zákonyi sétány között, extrém organizációs körülmények mellett kell megvalósítani.

 

 

Galéria

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.BalatonBalatonfüredapartmanszállodaberuházás81FontFazakas Építésziroda

Hírlevél

Hirdetés