2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Hatalmas szállodakomplexum épül Balatonfüreden
látványtervek: balaport.hu

Hatalmas szállodakomplexum épül Balatonfüreden

mti

2023.06.02. 18:30 - Szabó Ákos

Az északkeleti Balaton-part fővárosában már el is indult a beruházás.

Hirdetés

Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket - közölte Szepesi Richárd beruházó projektalapító sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.

A 102 szobás ötcsillagos szálloda mellett a kapcsolódó balatonfüredi BalaPort projektben

  • 200 férőhelyes mélygarázs,
  • 4 étterem
  • és 24 luxus apartman is épül,
  • valamint a kikötői infrastruktúrát is fejlesztik.

 

 

Mint elhangzott, jelenleg is zajlik a komplexum építése, a Fazakas Építésziroda által tervezett külső, a 81Font által tervezett belsőépítészet a francia Riviéra 1960-as évekbeli hangulatát idézi majd.

Kültéri és beltéri medencék, fitness terem és spa, valamint szaunapark is létesül mintegy 3 ezer négyzetméteren. A szállodában az éttermek mellett bár és egy poolbár várja majd a vendégeket.

 

 

Silvija Lovreta, a Marriott International dél- és kelet-európai szállodai fejlesztési igazgatója elmondta, hogy a Marriott International magyarországi portfóliója eddig hat szállodát foglal magában, köztük a The Ritz-Carlton Budapest, a Budapest Marriott Hotel, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere azt emelte ki, hogy az új komplexum megépülése jelentősen segíti majd a városban a konferenciaturizmus erősítését.

Mi épül?BalatonfüredszállodaberuházásapartmanBalatonFazakas Építésziroda81Font

Hírlevél

Hirdetés