2024.04.19, Péntek
Ezt a nevet kapta a Marczibányi téri sportcsarnok
MTI/Illyés Tibor

Ezt a nevet kapta a Marczibányi téri sportcsarnok

MTI

2020.03.17. 07:52 - Almási Krisztina

A sportlétesítményben megújul többek közt a csarnok világítása és a vizesblokkok, valamint új burkolatokat is kap.

Hirdetés

Újra Ormai László, a Statisztika női szakosztályának legendás vezetője nevét viseli a felújítás alatt álló Marczibányi téri asztalitenisz-csarnok. A sportlétesítményt összesen 420 millió forintból újítják fel, amelynek eredményeképpen modern, európai szintű körülményeket tudnak biztosítani a versenyzőknek.

Az energetikai rendszer korszerűsítéséhez 300 millió forintot biztosított a Nemzeti Sportközpontok a Széchenyi Terv 2020-ból és az Európai Unió kohéziós alapjából, a további 120 milliót pedig a Magyar Asztalitenisz Szövetség állja a sportági infrastrukturális alapból. Ez utóbbiból többek között a vizesblokkokat, a csarnok világítását és burkolatát újítják fel. A munkálatok a tervek szerint idén nyáron fejeződnek be.

Ormai László, a Statisztika női szakosztályának legendás vezetője (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Budapest II. kerületében található létesítményt évtizedeken keresztül Marczibányi téri asztalitenisz-csarnokként ismerték a sportbarátok. Az épület 2010-es felújítása óta Ormai László nevét viseli a csarnok, azonban most a legendás személy neve újra felkerült a csarnok falára, ahonnan a jelenlegi felújítás kezdetekor, 2018 végén vették le.

A csarnok évtizedek óta a Statisztika negyvenszeres magyar bajnok és 25-szörös BEK-győztes női csapatának az otthona.

Mi épül?Budapestsportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés