2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Új ipari park épül Hajdú-Bihar megyében
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Új ipari park épül Hajdú-Bihar megyében

MTI

2020.03.16. 07:07 - Almási Krisztina

A 3,3 hektáros területen zajló fejlesztés várhatóan még idén ősszel elkészül.

Hirdetés

Lerakták a Berettyóújfaluban épülő új ipari park alapkövét, amely mintegy 600 millió forintból épül meg a város északi részén egy önkormányzati tulajdonú, 3,3 hektáros területen.  Az iparterület teljes kiépítése várhatóan idén októberben fejeződik be.

A két évtizede kialakított Déli Ipari Park mára betelt vállalkozásokkal, így a felmerülő igények miatt döntöttek az új iparterület kiépítése mellett.

Az M4-es idei átadása segíti a vállalkozások letelepedését a közelben, a szomszédságban lévő szakképzési centrum pedig a képzett munkaerőt fogja biztosítani.

A fejlesztés keretében a 47-es és 42-es főútvonalak találkozásának körforgalmához közel, a Bessenyei György Szakképző Centrum mögötti területen, mintegy 600 méteren 2x1 sávos út épül meg. Ezzel egyidőben kiépül a csapadékvíz- és szennyvízelvezető-rendszer, a közvilágítás, valamint a távközlési- és erősáramú rendszer is. A közút mellett kerékpárutat és járdát is építenek.

Az M35-ös autópálya, illetve az M4-es gyorsforgalmi út megnyitása lehetőség arra, hogy a város és a bihari térség a gazdasági növekedés útjára lépjen.

Mi épül?Berettyóújfaluipari park

Hírlevél

Hirdetés