2024.04.20, Szombat
Kiderült, ki tervezi a gyorsasági versenymotoros pályát Hajdúnánáson
Látványtervek: BORD Építész Stúdió / BORD Architectural Studio

Kiderült, ki tervezi a gyorsasági versenymotoros pályát Hajdúnánáson

MTI

2021.03.19. 16:10 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházás a pályaépítés mellett kiterjed: a kiszolgáló létesítmények, tréningközpont, konferenciaközpont, szálloda építésére is.

Hirdetés

Kihirdették a MotoGP-tervpályázat győztesét: a hajdúnánási multifunkciós autó-motorsport komplexum - MotoGp-pálya - terveit Bordás Péter okleveles építész készítheti el, miután megnyerte a tervezésre kiírt pályázatot - közölte Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a pályázati bizottság elnöke a pénteki eredményhirdetést követően.

 

Tájékoztatása szerint a legjobb pályaművet Bordás Péter nyújtotta be, mostantól a részletes tervek kidolgozása zajlik.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a pálya üzemeltetését egy állami tulajdonú gazdasági társaság, a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. látja majd el. Ennek a cégnek a tulajdonosa a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt., amelyet a Valor Hungariae Zrt. átnevezésével hoztak létre.

 

A beruházás biztosítja majd a MotoGP futamok helyszínét

A multifunkciós komplexumban 2023-tól - a már megkötött szerződések szerint legalább tíz évig MotoGp-futamokat rendeznek, emellett évente 200 rendezvénynappal kalkulálnak.

Az innovációs és technológiai miniszter tavaly júniusban a helyszínen jelentette be, hogy: a magyar kormány korszerű, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethető versenypályát épít Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas lesz egyebek mellett a Forma-1 motoros megfelelője, a világ első számú gyorsaságimotoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is.

Palkovics László a projektindító sajtótájékoztatón azt mondta: a beruházás, amely a pályaépítés mellett kiterjed a kiszolgáló létesítmények, tréningközpont, konferenciaközpont, szálloda építésére is, 65 milliárd forintba kerül.

Galéria

Mi épül?Humda Zrt.MotoGP-pályaútépítésValor Hungariae Zrt.

Hírlevél

Hirdetés