2024.03.19, Kedd
155 szobával épül négycsillagos szálloda Debrecenben
Fotók: MTI

155 szobával épül négycsillagos szálloda Debrecenben

MTI

2021.06.18. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A 3300 négyzetméter alapterületű szálloda négy lakószintjén 310 férőhellyet alakítanak ki, emellett a létesítményben helyet kap egy közel 120 férőhelyes étterem, bár és lounge is.

Hirdetés

Négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda épül Debrecen belvárosában, a 8,2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét csütörtökön tették le a cívisvárosban. Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Nonprofit Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója beszédében elmondta: a beruházó saját tőkéje mellett a szállodafejlesztést több mint 3,4 milliárd forinttal támogatta a magyar kormány a Kisfaludy-programon keresztül.

„A szálloda építésével egy nagyon régi ingatlan "foghíj" beépítésére készülünk, így ez a fejlesztés városrehabilitációs szempontból is fontos beruházás” - mondta az alapkőletételen Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője.

Hozzátette, a debrecenieknek ez egyben az úgynevezett Bika-tömb fejlesztését és rendbehozását jelenti, emellett pedig ez csak az első lépés lehet a belváros rehabilitációjában, amit például a Mathias Corvinus-beruházás, a parkolók kialakítása vagy a zsidó negyed megújítása követhet.

 

Konferenciaterem, bár és nyitott éttermi terasz is helyet kap az épületben

A 3300 négyzetméter alapterületű szálloda négy lakószintjén 155 szobát alakítanak ki 310 férőhellyel, emellett a létesítményben helyet kap egy közel 120 férőhelyes étterem, bár és lounge, illetve egy nyitott éttermi terasz. Emellett megépül egy 120 férőhelyes, szekcionálható konferenciaterem és egy mélygarázs is.

Szűcs Gyula, az építtető Bajcsy-Invest Kft.-t tulajdonló Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a hotel felépítésével Debrecenben megjelenik az első nemzetközi szállodaipari brand, a Mercure, amely Európában az egységek számát tekintve a legnagyobb felső-középkategóriás hotelláncnak számít.

A debreceni üzleti célú szálloda a tervek szerint a jövő nyárra készül el.

Mi épül?Debrecenszállodaberuházásszálloda

Hírlevél

Hirdetés