2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Indulhat a Veszprémi Petőfi Színház komplex felújításának első üteme
Veszprémi Petőfi Színház – Távlati teljes virtuális modell – KÖZTI Zrt. (A modell nemcsak a főépületet, hanem a komplexum több részét is ábrázolja)

Indulhat a Veszprémi Petőfi Színház komplex felújításának első üteme

magyarepitok.hu, epiteszforum.hu

2021.06.14. 12:38 - Szabó Ákos

A beruházásban elsőként várhatóan a VEMÉV-SZER és a SWIETELSKY Magyarország fog építkezni, többek között két jelenleg nem használt épületen dolgozhatnak majd.

Hirdetés

Többször is írtunk már a Veszprémi Petőfi Színház felújításának terveiről, legutóbb januárban, amikor beszámoltunk arról, hogy elkészültek a fejlesztés tervei. Nemrég az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben megjelent az összegzés a több részre osztott projektben első ütemre kiírt eljárásra beérkezett ajánlatokról. Ebből kiderül: a legalacsonyabb árú és egyben nyertes ajánlatot a VEMÉV-SZER Építő Kft. és a SWIETELSKY Magyarország Kft. konzorciuma adta, mintegy 2,34 milliárd forint értékben.

A munkák így hamarosan megkezdődhetnek a KÖZTI Zrt. és a TSPC Kft. tervei alapján: egyelőre nem a főépületen, hanem a teljes színházkomplexum Óváry Ferenc út 1-es szám, valamint a Szeglethy György utca 2-es szám alatt található, két jelenleg nem használt épületében rajtolhatnak el. A szecessziós stílusú főépület felújítására a második ütemben kerülhet sor.

Mindkét helyszínen átalakításra kerülhet sor:

  • Az Óvári úti 1-es szám alatti házat eredeti rendeltetése megszűnte óta többféle célra használták, alkalmi rendezvényeket leszámítva kihasználatlan. A csapadékvíz és a talajnedvesség is komoly károkat okozott.
  • A Szeglethy utca 2-es szám alatti épületben is hasonló a helyzet, a régóta kihasználatlan helyszínben károk keletkeztek az időjárás viszontagságainak köszönhetően.

 

Az új próbaterem színpada a színház színpadához hasonló méretű lehet

A városi önkormányzat és a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. közös fejlesztsében az Óvári úton a 876 négyzetméteres hasznos alapterületű központban többek között a várhatóan az utca szintet főként a marketing célú helyszínek és a jegyiroda terei foglalhatják majd el.

Az emeletre próbaterem kerül a középfőfal részleges kiváltásával: így a két összenyitott rész a színház színpadához hasonló méretű próbateret alkothat.

A Szeglethy utca felőli épületfejben gazdasági irodák helyezkedhetnek majd el.

 

A jelmezműhelyhez várhatóan külön emelőberendezést is kialakítanak

A Szeglethy utca 2-es szám alatt a kétszintes, a munkák elvégzettével várhatóan 553 négyzetméter hasznos alapterületű épületének leromlott állapotú hátsó szárnyát elbontják, helyére egy nyeregtetős kétszintes szárny kerülhet majd. Itt alul a gépészet, felül pedig a jelmezraktár helyezkedhet el az átépítés után.

Az alsó, udvari szinten egy karbantartó műhely és szociális helyiségek, az emeleten pedig jelmezkészítő műhelyek és irodák kialakítását tervezik. A jelmezek mozgatására külön emelőberendezést készítenek majd a színháztechnikusi tervek alapján.

Mindemellett a Szeglethy utca 4/B alatt található régi irodaépület-elbontásokkal új parkolóhelyeket terveznek kialakítani.

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.Swietelsky Magyarország Kft.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)VeszprémKözti Zrt.TSPC Kft.színházfelújítás

Hírlevél

Hirdetés