2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Itt épülhet fel az országban elsőként integrált rendészeti központ
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Itt épülhet fel az országban elsőként integrált rendészeti központ

MTI

2021.06.11. 07:54 - Kalácska-Nagy Nóra

A soproni rendőrség, tűzoltóság és katasztrófavédelem elhelyezése is megoldódik a WHB által kivitelezett projekttel.

Hirdetés

A biztonság a legfontosabb közösségi érték, amelyre "holnap többet kell költenünk, mint amit ma vagy tegnap költöttünk" - hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Sopronban, a rendészeti integrált központ alapkőletételén. A projekt a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. munkájával valósul meg. Az épületkomplexum terveit a H-BON Mérnöki Iroda Kft. készítette.

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Kontrát Károly a 10 milliárd 340 millió forintos kormányzati forrásból megvalósuló beruházást elindítva kiemelte: a soproni rendőrség, tűzoltóság és katasztrófavédelem elhelyezése már nem felelt meg a kor követelményeinek, ezért támogatja a kormány egy olyan integrált rendészeti központ létrehozását,

ahol rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, valamint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat munkatársai számára teremtenek 21. századi munkakörülményeket.

Fedett lőtér és speciális gyakorlópálya is készül

Kovács István, az országos rendőrfőkapitány gazdasági helyettese a beruházást ismertetve elmondta:

a többszintes épület alapterülete 11 ezer 526 négyzetméter lesz, az épületkomplexum alatt mélygarázs, a rendőrségi részen fedett lőtér, a tűzoltók számára pedig speciális gyakorlópálya is épül.

A Sopron Rendészeti Integrált Központot a tervek szerint 2022 március végén adják majd át - fűzte hozzá a rendőr vezérőrnagy.

Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, büszkék arra, hogy az országban elsőként Sopronban épülhet fel integrált rendészeti központ. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere azt hangsúlyozta: a központ megépülése az első lépése lehet az értékes belvárosi terület átfogó rehabilitációjának.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.SopronrendőrségH-BON Mérnöki Iroda Kft.

Hírlevél

Hirdetés