2024.03.19, Kedd
Közösségi szolgáltatásokkal vonzza a lakókat az átadott Metropolitan Garden
Képek: LIVING

Közösségi szolgáltatásokkal vonzza a lakókat az átadott Metropolitan Garden

magyarepitok.hu, LIVING

2021.06.24. 13:05 - Kalácska-Nagy Nóra

Az elkészült Metropolitan Garden mellett dübörög a Kassák Passage építése is az az Épszerk-Pannónia Invest Kft. munkájával.

Hirdetés

Átadta a LIVING, a WING lakófejlesztői ernyőmárkája a Metropolitan Garden elnevezésű új lakóparkját a XIII. kerületi Béke tér szomszédságában - derült ki az ingatlanvállalkozás sajtóközleményéből. A Metropolitan Garden választékos alapterületű otthonokat kínál 30 és 110 négyzetméter között.

A 107 lakás mindegyike erkélyes és okos funkciókkal is felszerelt. A LIVING az országban elsőként lépett a piacra közösségi megoldásokat is kínáló lakófejlesztésekkel.

A Metropolitan Garden a XIII. kerületi Országbíró utca 54. szám alatt található, a Béke-tér közvetlen szomszédságában. Elhelyezkedésének sajátossága a zöld övezet, valamint a belváros közelségéből fakad. A rendkívül jó tömegközlekedési infrastruktúrával ellátott környék közvetlen közelében egyaránt megtalálható számos bevásárlási lehetőség, önkormányzati iroda, játszótér, óvoda, valamint a projektterülettől 100 méterre található egy park is.

Kép: LIVING 

Közösségi könyvtár és barbecue várja a lakókat

A Metropolitan Garden lakásainak alapterülete 30-110 négyzetméter közötti, a felmerülő igényeket figyelembe véve a legnagyobb számban 50-60 négyzetméter körüli lakások közül lehetett választani. Minden otthonhoz tartozik egy erkély is, amelyek átlagos mérete 12 négyzetméter, illetve az épület alatt mélygarázs is megtalálható.

A lakópark különlegessége, hogy a tetőszinten maximálisan az egyedi igényekre szabható, budai hegyekre néző panorámás, teraszos otthonokat alakítottak ki.

A lakópark nyújtotta okos megoldások, valamint a széles közösségi szolgáltatáspaletta javítja az ott lakók életminőségét. A közösségi játszószoba és a közösségi könyvtár mellett közösségi barbecue, fűszerkert, takarítószolgálat, közösségi fészer, autómegosztó, valamint 24 órás csomagátvételi pont is megtalálható az épületben.

 

Az ÉPI nagy szerepet tölt be az építkezésen

A LIVING a tavalyi évben adta át a 231 lakással rendelkező Kassák Residence lakóparkot, a Kassák projekt első ütemét a XIII. kerületi Klapka utcában. A Kassák Residence Magyarországon elsőként nyújtott lakói számára közösségi szolgáltatásokat. A Bosch-sal együttműködve egy közös használatú fészer érhető el az épületben, valamint a takarítószolgálat alkalmi és rendszeres takarítás esetén is igénybe vehető.  Itt valósult meg az első kültéri Foxpost és a Kassák Residence az első lakópark, amely közösségi applikációt, a Spaceflow-t kínálta lakói számára, akik közös chatfelületen oszthatnak meg egymással híreket.

A projekt sikerét bizonyítja, hogy már zajlik a második ütem, a Kassák Passage kivitelezése is. Korábbi cikkünkben már beszámoltunk a lakópark építéséről. A projektben az Épszerk-Pannónia Invest Kft. (ÉPI) szerkezetépítőként vállal szerepet. A Kassák Passage szerkezetépítési munkálatai tavaly augusztus közepén kezdődtek. Az ÉPI számos beruházást végzett saját termékei felhasználásával, így a lakópark esetében is.

 

MEVA zsalukat használtak

Az Épszerk-Pannónia Invest az elmúlt években több újszerű és úttörő építési technológiát szolgáló terméket is bevezetett eszközparkjába, így a MEVA Zsalurendszerek Kft. eszközeit is igénybe vette.

A MevaDec ejtőfejes, gyors kizsaluzású födémzsalurendszer továbbfejlesztett, modernizált változata, a MevaDec-e 27 évvel a rendszer bevezetése után, 2019 végén jelent meg a magyar piacon. A MEVA ügyfelei közül elsőként az ÉPI vezette be a saját zsaluállományába a terméket, melyet először a Kassák Passage épülő lakótömbjének zsaluzásánál alkalmaztak.

Mi épül?Épszerk-Pannónia Invest Kft.MEVA Zsalurendszerek Zrt.lakóparkszerkezetépítészsaluzatBudapestWing Zrt.

Hírlevél

Hirdetés