2024.04.26, Péntek
A helyiek által kért stílusban épül meg Kisbér uszodája
Fotók: Czunyiné dr. Bertalan Judit/ Facebook

A helyiek által kért stílusban épül meg Kisbér uszodája

magyarepitok.hu, MTI

2021.08.09. 07:30 - Kolinek Nóra

A BMSK projektjében épülő uszoda felidézi a lovarda és a Batthyány műemlék-együttes külső megjelenését.

Hirdetés

A Komárom-Esztergom megyei Kisbéren pénteken letették a 25 méteres tanuszoda alapkövét, mely a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. beruházásában a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg 1,4 milliárd forintos állami támogatásból. A kivitelezést a székesfehérvári központú Peszter Építőipari Kft. végzi.

Sárfalvi Péter a sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az alapkő letétele előtt kiemelte, a 2014-ben indult program során kétszáznál több sportberuházás valósul meg.

Fotók: Czunyiné dr. Bertalan Judit/ Facebook  A képre kattintva galéria nyílik

 

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta, a fejlesztés során példaértékű volt valamennyi érintett együttműködése.

A beruházó figyelembe vette a kisbériek javaslatát, így a típustervektől eltérően az épület felidézi a lovarda és a Batthyány műemlék-együttes külső megjelenését.

Sinkovicz Zoltán polgármester tájékoztatása szerint

az általános iskola udvarán épülő uszoda megoldja a Kisbéren tanuló 400 gyermek úszásoktatását, valamint kiszolgálja a járáshoz tartozó 17 település 20 ezer lakóját.

Az önkormányzat saját költségvetéséből az uszoda előtt 80 férőhelyes parkolót alakít ki, és új helyen építi fel a tanuszoda helyén lévő korábbi kézilabdapályát.

 

 

Galéria

Mi épül?Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Peszter Építőipari Kft.építőipari cégekKisbérsportberuházásokuszodaépítéstanuszoda

Hírlevél

Hirdetés