2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Átadták Dél-Borsod leghosszabb kerékpáros útvonalát: a négy település között több, mint 20 kilométeren tekerhetünk
Kép: MTI/Vajda János

Átadták Dél-Borsod leghosszabb kerékpáros útvonalát: a négy település között több, mint 20 kilométeren tekerhetünk

MTI

2021.10.09. 09:00 - Füzi Nikolett

Mezőkövesd, Bogács, Cserépfalu és Bükkzsérc között most már biciklivel is biztonságosan lehet közlekedni.

Hirdetés

Nagyszabású kerékpáros fejlesztés valósult meg Mezőkövesd határában: négy dél-borsodi települést is összekötő, több mint 20 kilométer hosszúságú kerékpárutat adtak át a forgalomnak október 7-én.

Dél-Borsod leghosszabb kerékpárútvonalát a négy település megbízásából, a Szilvási Építő Kft. végezte el, ami részben uniós, részben kormányzati, részben pedig az önkormányzati forrásból valósulhatott meg, több mint 1 milliárd forintból.
 

Biztonságossá vált a közlekedés a települések közötti szakaszokon is

Mezőkövesd, Bogács, Cserépfalu és Bükkzsérc között most már biciklivel is biztonságosan lehet közlekedni, ugyanis a külterületi, közvilágítással nem rendelkező szakaszokon világító burkolati jelek felfestésével növelték a kerékpáros közlekedés biztonságát. A világító burkolati jel egyben környezetbarát, energiatakarékos és innovatív megoldást is jelent.

A teljes útvonal kivitelezése során megépült

14 kilométer teljesen új nyomvonal, melyből 10 km teljesen egybefüggő, a további 6,62 kilométer pedig kerékpárút felfestés.


A beruházás jelentősen hozzájárul a térség turizmusának fellendítéséhez is

A kerékpárút átadó ünnepségén többek között részt vett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki hangsúlyozta, az elmúlt tíz évben összességében 1700 kilométer hosszúságú bicikliút épült az országban, melyből 2021-ben 220 kilométernyi valósult meg. Hozzátette, idén még 50 kilométernyi ilyen út átadása várható.

Kiemelte: a beruházás javítja a térségben élők komfortérzetét, akár munkába járásról, akár kikapcsolódásról van szó, továbbá a projekt fontos szerepet játszik a turizmus fejlesztésében is.

 

Nem csak a közlekedés fejlesztéshez, az egészséges életmódhoz is hozzájárul

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt az eseményen, véleménye szerint a fejlesztésnek köszönhetően

tovább bővültek a lehetőségek Mezőkövesden és a dél-borsodi térségben is a kikapcsolódni és sportolni vágyóknak, a településeket összekötő kerékpárút hozzájárul mind Mezőkövesd, mind a térség turizmusának fellendítéséhez is.

Hangsúlyozta, a fejlesztés hozzájárul a környezetvédelemhez is, elősegítve, hogy minél többen döntsenek a kerékpár mellett az autó helyett. A bicikliutat választva nemcsak az egészségükért tesznek többet, de a testi-lelki feltöltődés is garantált, miközben felfedezhetik a térség és a négy település látnivalóit – fejtette ki.

Mi épül?Mezőkövesdkerékpárútútépítésközlekedésfejlesztésépítőipari cégekSzilvási Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés