2024.03.29, Péntek
Jövőre rajtol el Zugló új városközpontjának építkezése - a Zaha Hadid Architects tervei alapján
Látványtervek: ZVK Projektiroda

Jövőre rajtol el Zugló új városközpontjának építkezése - a Zaha Hadid Architects tervei alapján

mti

2021.11.15. 19:19 - Szabó Ákos

A Bayer Construct csoporthoz tartozó Bayer Property fejlesztése hat ütemben fog megvalósulni, sztárépítésziroda tervei alapján.

Hirdetés

Megújul Zugló, a főváros XIV. kerületének városközpontja; a Bosnyák tér és a Rákos-patak közötti, csaknem hét hektáros területet a Bayer Property Zrt. fejleszti a Zaha Hadid Architects tervei alapján. Az építkezés 2022 elején kezdődik és várhatóan 2029-ig tart - közölte az ingatlanfejlesztő vállalat hétfőn.

 

Az első ütemben megújul a Bosnyák téri piac is

Sokorai István, a Bayer Property Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a teljes beruházás értéke körülbelül bruttó 250 milliárd forint.

A fejlesztés szakaszosan történik, az első ütemben egyebek mellett megújul a Bosnyák téri piac, amely fölé Polgármesteri hivatal és egy kerületi rendelőintézet épül.

Az első ütemben tervezett fejlesztések a becslések szerint 5-6 milliárd forintot tesznek ki - tette hozzá. 

 

 

A Bayer Property Zrt. - amely a Bayer Construct csoport tagja - komplex ingatlanfejlesztési projektek (lakóingatlanok, irodaépületek, kereskedelmi ingatlanok, ipari- és logisztikai létesítmények, közintézmények, sportlétesítmények) előkészítésével, tervezésével és megvalósításával foglalkozik.

A zuglói fejlesztésben a Bayer Property Zrt. felelős az ingatlanfejlesztési tevékenységért, ami magában foglalja teljeskörű projektmenedzsmentet, marketing, jogi és pénzügyi támogatást, illetve az ingatlanértékesítési tevékenységet is. A generálkivitelezési munkálatokat a Bayer Construct végzi.

 

A Bayer Construct építi fel a Zaha Hadid első Magyarországi projektjét

 

 

A társaság nemzetközi tervpályázaton választotta ki a Zaha Hadid Architects építészeti és tervezőirodát, amelynek a nevéhez több mint 70 lezárt projekt fűzödik, köztük a londoni olimpiára épült Aquatics Center, a Guangzhou, a MAXXI Művészeti Múzeum Rómában, a BMW Központi épülete Lipcsében, az Oxfordi Egyetem Investcorp épülete és a milánói CityLife városnegyed.

A Zugló Városközpont a tervező iroda első magyarországi projektje.

A közlemény idézte Gianluca Racana, a Zaha Hadid Architects igazgatóját, aki elmondta az új városközpontban egyaránt megtalálhatóak lesznek a lakó-, az iroda-, a kereskedelmi- és szabadidős funkciók.

 

 

Mi épül?Bayer PropertyBayer Construct Zrt.ZuglóBudapestvárosközpont

Hírlevél

Hirdetés