2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új kézilabda csarnokkal gazdagodik a maglódi sportélet
Látványterv: reflexx.hu

Új kézilabda csarnokkal gazdagodik a maglódi sportélet

magyarepitok.hu, TED

2022.01.03. 18:30 - Füzi Nikolett

Már keresik a kivitelezőket a BMSK Zrt. beruházásban megvalósuló mintegy nettó 2300 négyzetméteres maglódi kézilabda csarnok kivitelezéséhez.

Hirdetés

Több mint 400 fő befogadására alkalmas új sportcsarnokkal gazdagodhat a fővárosi agglomerációban található Maglód települése: az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent a Maglódi Kézilabda Csarnok építéséről szóló ajánlati felhívás. Az új létesítmény a város egy beépítetlen területén, a már épülő új 12 tantermes általános iskolától nem messze, a Decathlon áruház közelében kapna helyet.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, más fejlesztések is zajlanak jelenleg a városban: 2021 júniusában megkezdődött a Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új épületegyüttesének kivitelezése, jelen fejlesztéssel pedig most a helyi sportélet is gazdagodhat a Pest megyei településen.

 

Egy konditerem is helyet kap a komplexumban

A Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. beruházásban megvalósuló kézilabda munkacsarnok mintegy nettó 2300 négyzetméteres alapterületen jön létre, és egy 7,15 méter szabad belmagasságú küzdő részből, egy 462 ülőhelyes nézőtérből, valamint az ezekhez tartozó kiszolgáló blokkból fog állni, amely a küzdőtérhez kapcsolódva, félnyeregtetővel lesz fedve.

Az előcsarnokból közvetlenül nyílik a küzdőtér, az öltözők pedig egy külön folyosón kapnak majd helyet, ahol két külön edzői öltöző és mosdó is el fog helyezkedni. Az épület rendelkezni fog egy 95,86 négyzetméteres fitness és konditeremmel, valamint egy elektromos és gépészeti helyiséggel is.

A nyertes ajánlattevő feladata kiterjed a komplex kézilabda csarnok kivitelezésére, amelyet a tervek szerint monolit vasbeton pillér merevítésű, rétegragasztott tetőszerkezettel fognak kialakítani. Mindezen felül a felhívás kitér arra is, hogy a fentieken túl a nyertes kivitelezőknek a projekthez kapcsolódó közművek kiépítésére, továbbá a környezetrendezésre is gondot kell fordítania.

A környék legnagyobb sportlétesítményeként funkcionálhat

A fejlesztés célja többek között, hogy egy új sportolásra alkalmas helyszínt biztosítson elsősorban a helyi amatőr sportolók és a lakosság részére, ugyanakkor a térség igényeit is kiszolgálná, hiszen a környék legnagyobb sportlétesítményeként valósulna meg.

Mindemellett a csarnok elhelyezkedését tekintve az új iskolába járó tanulóknak is lényeges megoldást kínálna a testnevelés, sportolás és az egészséges életmódra nevelés feltételeihez egy modern, minden igényt kielégítő sportközpontként.

Mi épül?MaglódBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)sportberuházásoksportcsarnokközbeszerzés

Hírlevél

Hirdetés