2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új raktáregységgel bővült a japán tésztagyártó üzeme Kecskeméten
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Új raktáregységgel bővült a japán tésztagyártó üzeme Kecskeméten

magyarepitok.hu, kormany.hu, kecskemetilapok.hu

2022.02.28. 14:22 - Kalácska-Nagy Nóra

Az új létesítményt a Strabag Generálépítő Kft. és japán partnere, a Tsuchiya Hungary Kft. építette fel.

Hirdetés

Átadták a japán Nissin Foods Kft. új raktáregységét Kecskeméten, melynek kivitelezéséért a Strabag és a Tsuchiya felelt.

A beruházást bejelentő, tavaly áprilisi sajtótájékoztatón elhangzott, a fejlesztés nagyjából 12 millió eurót tesz ki, ebből új gyártó- és raktáregységet építenek Kecskeméten, illetve új termékek bevezetését is tervezik. A beruházás 20 új munkahelyet teremt a cégnél. A Nissin Foods Kft. ezzel a lépéssel 20 százalékkal bővíti a gyártási és háromszorosára a raktározási kapacitását.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A cég instant tésztát gyárt és forgalmaz, 2004-ben jelent meg Magyarországon, amikor európai gyáregységét Hollandiából Kecskemétre helyezte át. A Kecskeméten előállított instant élelmiszerek 90 százalékát Nyugat-Európában értékesítik.

Az 1958-ban alapított Nissin Foods gyáregységei mára már 16 országban megtalálhatók, köztük Magyarországon, ahol az egyetlen európai gyártóegységük működik. 

Az ünnepélyes raktárátadáson megjelent és beszédet mondott Mr. Hirohisa Ishii, a Nissin Foods GmbH igazgatója, aki köszönetet mondott Szijjártó Péter miniszternek és a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, valamint a HIPA-nak (a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek), támogatásukért, továbbá a nagy mértékű segítségéért Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának.

Az átadott raktárépület néhány hónapos tervezési szakasz után 8.5 hónap alatt készült el a Strabag, a Tsuchiya és a szakalvállalkozók munkájával. A kivitelezés során minden a terv szerint haladt, a kitűzött határidő előtt két héttel már meg is kapták a használatbavételi engedélyt. A 6500 négyzetméteres, 20 méter magas épület előregyártott vasbeton szerkezetből áll, melyet a Strabag gyáli előregyártó üzemében gyártottak.

Teteje trapézlemez, hő- és vízszigeteléssel, a padozat simított ipari padló, homlokzati falai pedig szendvicspanelből készültek. A gyártósorról érkező, készre gyártott instant ételeket tárolják majd itt, illetve a gyártáshoz kapcsolódó alapanyagok, segédeszközök is helyet kapnak - írja a kecskemetilapok.hu. Az új raktárban – ahol az eddigi 15.000-en túl újabb 21.000 raklap tárolására lesz lehetőség. A fejlődés továbbra is folytatódik, a következő terv egy új, 4. gyártóvonal telepítése, valamint további raktárbővítésre is van lehetőség - ismertette a kecskemetilapok.hu.

Galéria

Mi épül?StrabagKecskemétraktár

Hírlevél

Hirdetés