2024.04.20, Szombat
Elhanyagolt egykori bányaútból éled újjá Komló új elkerülőútja - videó

Elhanyagolt egykori bányaútból éled újjá Komló új elkerülőútja - videó

magyarepitok.hu

2022.06.21. 09:55 - Bíró Beáta

Lenyűgöző felvételeken mutatjuk be a festői környezetben zajló útfelújítást. A beruházással mentesül a teherforgalom alól az észak-baranyai város és a környéken élők is egyszerűbben közlekedhetnek.   

Hirdetés

Tavaly november óta tart Komló határában a Bétai elkerülő út felújítása, Komló Város Önkormányzata megbízásából. A SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében megvalósuló projekt új alternatív útvonalat jelent majd a Völgységből közlekedők, valamint a Pécsről érkezők számára, emellett mentesül a teherforgalom alól az észak-baranyai, egykori bányaváros.    

A több, mint 20 éve magára hagyott volt bányaút (Kossuth-aknai út) szakmai szempontból is érdekes feladat elé állítja a kivitelezőt. A meglévő pálya felújítása, az új zobáki csomópont kialakítása a komlói domborzati viszonyok között izgalmas kihívást jelent – tájékoztatta lapunkat Vajda Kálmán József területi főmérnök. Videónkon bemutatjuk a csodás környezetben készülő elkerülő út munkálatait.

 

 

A "Komló, Bétai elkerülő út építése" nevű projekt két szakaszból áll: az egyik

  • az egykori tisztviselőtelep épületeitől a Zobákpusztáig tartó Kossuth-akna utca felújítása,
  • valamint a Bajcsy-Zsilinszky utca komplex felújítása.

 

A Kossuth-akna utcát 5355 méter hosszon újítja fel a kivitelező, 6,5 méter széles burkolatot építenek. A szakaszon egy hidat is el kellett bontani, valamint 100 méter új nyomvonalon épül meg a zobákpusztai útcsatlakozás. A Bajcsy-Zsilinszky utca 1351 méteres szakaszára 5,5 méter szélességben kerül új burkolat.

A területi főmérnök tájékoztatása szerint a munkák mindkét helyszínen jól haladnak. Már elbontották a régi pályaszerkezetet és építik az újat: elkészült a védőréteg, a ckt-beton alapréteg, most a kötőréteg kivitelezése folyik, valamint elkezdődtek a vízépítési munkák is.

A két szakaszon összesen 12 ezer tonna aszfaltot építenek be. A munkálatok a tervezett ütemben haladnak, így vádhatóan határidőre, 2023 februárjára elkészülhetnek.

 

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.Komlóelkerülő útútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés