2024.03.19, Kedd
Új sportpark jöhet létre az MTK színeiben Józsefvárosban
Látványterv: Sagra/epiteszforum.hu A kép a 2017-es tervpályázatra készült.

Új sportpark jöhet létre az MTK színeiben Józsefvárosban

magyarepitok.hu

2022.07.06. 14:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A komplexum az utánpótlás-nevelés céljait is szolgálná majd.

Hirdetés

A Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) közzétette ajánlati felhívását az MTK Sportpark kivitelezésére – derült ki az európai uniós közbeszerzési adatokból. A létesítmény megtervezésére kiírt nyílt tervpályázatot 2017-ben a SAGRA Építész Kft. nyerte meg, később a meglévő tervdokumentációk áttervezését is ugyanez a cég végezhette el. Az ajánlatokat augusztus 15-ig várják.

A többcélú sportlétesítmények építésének fő helyszíne a fővárosi Kerepesi út 17.

 

Egyes sportpályák a családok számára is nyitottak lesznek

Az MTK Magyarország egyik legnagyobb múltra visszatekintő, 1888-ban alapított, harminckilenc olimpiai bajnok sportoló anyaegyesülete. Az MTK a beruházás keretében sportparkot létesít, az utánpótlás-nevelés céljait is szolgáló létesítményfejlesztési program részeként.

Ezeken felül az MTK Sportpark nyitott funkciói, sportpályái

lehetőséget teremtenek majd a főváros, az agglomerációs települések és a szűkebb lakókörnyezetben élők sport- és szabadidős tevékenységeire, valamint az aktív családi programok kedvelt központjává válhatnak.

A fejlesztés előkészítéseként a szerződés megkötését megelőzően a telekalakítás megtörtént, a bontási- és kármentesítési munkálatok lezajlottak.

 

4900 fős csarnok mellett kültéri labdarúgó pályákat is terveznek

A telek alapterülete 94.654 négyzetméter, és a sportparkban - egyebek mellett - a következő létesítmények kapnak helyet:

- Multifunkciós csarnok, amely összesen nettó 17.556 négyzetméter és befogadóképessége maximum 4900 fő. Első szintjén nemzetközi szintű sportesemények megrendezésére alkalmas multifunkciós csarnokot hoznának létre két részre osztva: nagycsarnok és kiscsarnok, bejáratok, sportolói öltözők, konyha, sajtó, valamint kiegészítő funkciók. A második szinten bejáratok, előcsarnok, étterem, VIP lounge, sakk-bridzs szakosztály, kiegészítő funkciók kapnának helyet, míg a harmadik szinten skyboxok.

- A gazdasági épület egyszintes kialakítású lenne, ellátva a gazdasági funkciókat, valamint a szabadtéri pályák karbantartó eszközeinek gazdasági kiszolgáló épületeként, géptárolóként, és -mosóként funkcionálna.

- Az „A” és „B” épületet egy emelt szintű városi tér kötné össze, bejárati közösségi térrel, alatta fedett parkolóval. Itt alakítanák ki a szabadtéri pályákat, pihenőterületet, zöldfelületeket, parkolókat, utakat és 2 darab élőfüves labdarúgó pályát. Emellett játszóteret, kültéri fitnesst, parkot, felszíni parkolókat is létrehoznának.

Ami pedig az opciós részt illeti, az „A” épület központi épületként funkcionálna nettó 2745 négyzetméter alapterületen és 6 szinten. Itt kapnának helyet az alábbi helyiségek:

  • parkolók,
  • bejárat,
  • kávézó,
  • lobby,
  • látogatóközpont,
  • apartmanok,
  • MTK központi irodák,
  • illetve MTK központi vezetőségi irodák.

Ezenkívül két épület konyhatechnológiájának és több felvonó kialakítását is kérheti a megrendelő, továbbá a LED perimeter kiépítését, amely hirdetőfelületként és különböző sportágak pályáinak lehatároló elemeként is szolgálna.

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokBudapestmulticsarnokSAGRA Építész Kft.

Hírlevél

Hirdetés