2024.04.19, Péntek
Ezekkel az elemekkel bővítik az MLSZ telki edzőközpontját
Főkép: telki.hu

Ezekkel az elemekkel bővítik az MLSZ telki edzőközpontját

magyarepitok.hu

2022.09.13. 07:40 - Kalácska-Nagy Nóra

A kivitelezési feladatokat a METO-ÉPÍTŐ Zrt. láthatja el.

Hirdetés

Napelempark, két lelátó, kiszolgáló épületek és irodák, szociális helyiségek, üzemanyagtöltő állomás, géptároló, műhely, továbbá egy komposztáló is épülhet a telki edzőközpont kivitelezésének II. ütemében – olvasható az uniós közbeszerzési közlönyben.

A telken egy épület, két lelátó és két szabadtéri tárolóterület építését tervezi az ajánlatkérő Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A kivitelezési feladatokat a METO-ÉPÍTŐ Zrt. láthatja el csaknem 1.3 milliárd forint értékben. (Az első ütem nyertese a Gerecse-Plusz Kft. volt.)

 

312 fős, illetve 104 fős lelátó készülhet

Az edzőközpont két egymás melletti telken épül, az egyik Telkihez, míg a másik Pátyhoz tartozik. A tervezett épületek a 020/65 helyrajzi számú telken létesülnek, a belső körbejáró útról lesznek elérhetők. A pályafenntartás számára készül egy 313,5 négyzetméter nettó alapterületű fűtött gépszín szociális blokkal, valamint külön nyitott-fedett traktormosóval a déli telekhatárnál. A tervezett gépszín áthajtó rendszerű, két végén egy-egy szekcionált kapuval. A közlekedő út két oldalán merőleges, illetve párhuzamos állásokat alakítanak ki 5-6 traktornak és szerelvényeiknek.

A közlekedő út tengelyébe bordáslemez lefedésű szerelőaknát terveztek. Az itt dolgozók részére 6 állásos személyzeti parkoló és 2 külső traktorállás is létesül. A traktorok mosásához megközelítőleg 6x5 méter alapterületű nyitott-fedett szín készül a gépszín keleti oldalán lévő parkolóterületen.

A pályafenntartás létesítményeihez tartozik a 2x100 köbméter kapacitású homoktároló, valamint a helyszínen levágott fű hasznosításához egy 3x500 köbméteres nyitott komposztáló létesül.

A centerpálya mellé 312 fős, az edzőpálya mellé 104 fős acél könnyűszerkezetes, bontható-áthelyezhető fedett lelátót telepítenek.

A centerpályán a televíziós közvetítésekhez nyitott-fedett közvetítőállás készül a felezővonalnál, valamint két kamerapódium a tizenhatosok vonalánál.

 

Felújítják a középső, élőfüves edzőpályát teljes rétegrend cserével

A projekt során 120 köbméter kapacitású tüzivíztartály telepítése szükséges az új épületek oltóvízellátásának biztosítására. Az új építményekhez csatlakozóan járdákat és térburkolatokat építenek, valamint intenzív zöldfelületeket alakítanak ki az építmények körül. Utóbbihoz a meglévő öntözőrendszer bővítése elengedhetetlen.

A projekt részét képezik az edzőközpont területén működő hotel épületében végzendő gépészeti korszerűsítési feladatok, melynek során átépítik a jelenlegi kazánházi elrendezést. Cserélik az épület hűtését szolgáló kültéri folyadékhűtő „blue box” berendezést is. Az új gépészeti rendszereket integrálják a meglévő épületautomatikai rendszerbe.

A sportcsarnok tetőfelületén 49 kWp (HMKE) méretű napelemes rendszer kiépítését tervezik. A projektben szükséges a sportcsarnok mellett elektromos töltőhelyek kialakítása az elektromos golfautók részére, valamint a centerpálya eredményjelzőjének cseréje LED kijelzőre.

Felújítják a középső, 7140 négyzetméter felületű élőfüves edzőpályát teljes rétegrend cserével, valamint új drén- és öntözőrendszert alakítanak ki. A hotel körüli zöldfelületeknél gyepcserét és az öntözőrendszer részleges felújítását is elvégzik. Az edzőközpont területén felújítják a 4 darab rétegvízkutat, valamint kiépítik a vezérlést, továbbá 2 darab meglévő kutat megszüntetnek.

Mi épül?Meto Építő Zrt.Telkiedzőközpontsportberuházások

Hírlevél

Hirdetés