2024.03.19, Kedd
Tovább bővítik Európa már eddig is egyik legnagyobb szárnyasüzemét Mélykúton
Hunent Zrt./Facebook

Tovább bővítik Európa már eddig is egyik legnagyobb szárnyasüzemét Mélykúton

mti, magyarepitok.hu

2022.01.21. 16:08 - Szabó Ákos

A Hunent gyárát mintegy 6,5 milliárd forintból fejlesztik Bács-Kiskun megyében.

Hirdetés

Három évvel ezelőtt beszámoltunk arról, amikor a Merkbau Építőipari Zrt. és a Modinvest Kft. konzorciuma elkészült a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. új létesítményével: már akkor is napi 50 ezer kacsa feldolgozására képes nagyléptékű üzemet adtak át

Az 5 ezer fős Mélykút életét jelentősen befolyásoló nagyberuházás a 2019-es átadón elhangzottak szerint Európa egyik legnagyobb és leghatékonyabb víziszárnyas-vágóhídját valósította meg, és a komplexum a pénteki bejelentést követően még tovább is fejlődik.

Most a 18 ezer négyzetméteres gyárközpont további bővítését jelentették be. A mélykúti fejlesztés mintegy 6,5 milliárd forintból valósul meg, amelyhez az állam 2,2 milliárd forint támogatást biztosít, mindezért cserébe a cég ötszáz munkahely megőrzésére vállalt kötelezettséget.

 

Hazai beszálítókkal dolgoznak, kétharmadrész exportra termelnek

A bejelentés házigazdájaként Szíjjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter arról számolt be, hogy a vállalat 90 százalékban hazai beszállítókkal dolgozik, míg a termékei nagyjából 70 százalékát külföldön értékesíti.

Hozzátette: a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart stratégiai ágazatként kell kezelni, majd tudatta, hogy az élelmiszeriparnak tavaly 16 százalékkal nőtt a termelési értéke, amely több mint 4000 milliárd forint volt. Az ágazat 145 ezer embernek ad munkát jelenleg Magyarországon.

Mi épül?MélykútMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Modinvest Kft.üzemépítésüzemfejlesztésélelmiszeripar

Hírlevél

Hirdetés