2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A Balaton és egy gyógyfürdő közelében vezető kerékpárút építésével kap lendületet Fonyód környéke
Illusztráció

A Balaton és egy gyógyfürdő közelében vezető kerékpárút építésével kap lendületet Fonyód környéke

magyarepitok.hu, sonline.hu

2023.08.17. 14:42 - Szabó Ákos

A Colas munkájával a Balatoni Bringakörútba Fonyódon becsatlakozó útvonalat bővítenek tovább.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk a Fonyód-Csisztapuszta-Buzsák kerékpárút fejlesztéséről, az első ütem kapcsán, melyet a SWIETELSKY Magyarország Kft. válallt el. Most egy másik szakaszról érkeztek hírek: a Fonyódnál a Balatoni Bringakörútba becsatlakotó, Csisztapuszta fürdőjét is érintő útvonal déli szakaszát a Colas Út Zrt. építi meg, az építkezés elkezdődik – tájékoztatott nemrég a sonline.hu és a termalonline.hu.

Mint írják, az M7 feletti felüljárótól északra haladó szakasz (itt dolgozott a SWIETELSKY) még 2022-ben elkészült, most pedig a déli és egyben utolsó szakaszon jelentették be, hogy megkezdődött a munka. Itt a Colas a 3+443 – 5+189 szelvények közötti vonalat az autópálya építéshez épített 6-8 m széles ideiglenes útalap felhasználásával készíti el.

 

 

Még idén elkészül az út

A mindezt bejelentő eseményen Zombori László, a Colas építésvezetője elmondta: először a meglévő úton kisebb korrekciókkal a nyomvonal készül el. 

„A teljes szakasz kap egy tíz centis kőkiegyenlítést, majd két réteg aszfaltot húzunk rá és mészkőpadkát alakítunk ki, egy gázvezeték keresztezés miatt vasbeton védőlemezt építünk be” - sorolta fel. A tervek szerint a munkálatok augusztus 20-a után megkezdődnek és a kivitelező bízik benne, hogy az időjárás kegyes lesz és a december 31-ei határidő előtt már hetekkel korábban elkészülnek.

 

Könnyebb lesz eljutni a fürdőbe

Hidvégi József, Fonyód polgármestere elmondta: a buzsákiaknak és a fonyódiaknak legalább harminc éves álma válik valóra azzal, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint százmillió forintból készülhet el a hiányzó szakasz.

Kara Lajos, Buzsák polgármestere azt hangsúlyozta többek között:

a kerékpárút révén a balatonpartiak még könnyebben eljuthatnak a csisztapusztai fürdőbe, de a Marcaliból közlekedők sokan most is erre ingáznak Fonyódra.

ÚtépítésColasSwietelsky Magyarország Kft.FonyódBuzsákBalatonCsisztapuszta

Hírlevél

Hirdetés