2024.04.20, Szombat
Egyedi autóipari központ épült a fővárosi agglomerációban
Porsche Hungaria

Egyedi autóipari központ épült a fővárosi agglomerációban

magyarepitok.hu

2022.10.19. 18:30 - Hegedűs Gergely

A Meto Építő és a CLC munkája által nemzetközi szinten is különlegesnek számító központot hozott létre a Porsche Hungaria.

Hirdetés

Megnyílt a Porsche Hungaria innovációs és tréning centruma szerdán Budaörsön - adta hírül az MTI. A több mint 2 milliárd forintos beruházás a Meto Építő Zrt. generálkivitelezésével jött létre, a szerkezetépítési feladatokat a CLC-Construct Kft. látta el. A nemzetközi szinten is különlegesnek számító oktatási központ beruházója a Porsche Ingatlankezelő Kft. A projekt hátteréről, valamint a szerkezetépítés legérdekesebb kihívásairól ebben a cikkünkben számoltunk be.

Fotó: MTI


Ahogy azt korábban is jeleztük,

a közel 20 autószerelő állással ellátott tanműhely és újautó átadó központ feladata a márkaszerviz hálózatban dolgozó több, mint ezer szakember rendszeres továbbképzése lesz. Emellett a flottaügyfelek kiszolgálását fogja ellátni a komplexum.


Így alakították ki az épület két szárnyát

A központ fő funkcióit a kialakítása is tükrözi: a földszintjén az északi szárnyban elméleti oktatótermek épültek ki, ugyanakkor egy gyakorlati helyiség is ide került, ahol autószervizhez hasonló munkakörnyezetben képzik az autószerelőket.

Utóbbiban a legmodernebb autóemelők, futómű-, fékberendezés-, és vezetéstámogatási rendszerek beállítására alkalmas műszerekkel felszerelt szervizrészleget alakítottak ki. Ugyanezen szárny emeleti részén kaptak helyet az oktatók irodái, illetve további elméleti tantermek.

Fotó: MTI


Az épület egyszintes déli szárnyában a nagybani értékesítésben eladott autóflották felkészítése és átadása zajlik, emellett itt teljesítik a speciális kéréseket (matricázás, világító fényhidak felszerelése, stb.). Ebben az épületrészben alakították ki az autómosót és az autókozmetikát is.


A résztvevők tudása összeadódhat

A szerdai átadón Nagy Ádám, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) iparügyekért felelős helyettes államtitkára is részt vett. Elmondta, a központ létrehozása azt jelzi, hogy a Porsche Hungaria megtérülő beruházásban bízik, amikor a jövő generációjának képzését tervezi. A járműipar olyan innovációs iparág, ahol az állami és a magánszféra összekapcsolódása ökoszisztémát építhet, amelyben a részt vevők tudása összeadódhat - tette hozzá.

Mi épül?autóiparCLC-Construct Kft.Meto Építő Zrt.Budaörs

Hírlevél

Hirdetés