2024.04.19, Péntek
A nyári időszakban kinyitható teniszcsarnok épülhet Miskolcon
Illusztráció - magyarepitok.hu

A nyári időszakban kinyitható teniszcsarnok épülhet Miskolcon

magyarepitok.hu

2023.04.12. 08:01 - Hegedűs Gergely

Kiderült, ki tervezi a négy tenisz- és két squashpályát magában foglaló új komplexumot.

Hirdetés

A Miskolci Egyetem közzétette az Egyetemváros területén felépítendő teniszcsarnok tervezői közbeszerzésének a végeredményét. A TED adatai szerint a Global Terv Kft. készíti elő a négy tenisz- és két squashpályát magában foglaló új teniszcsarnokot.


Középpontban a megújuló energia

A nyilvánosságra hozott adatokból kiderül, az épület alapterülete nagyságrendileg 3000 négyzetméteres lesz.

Az előírás szerint egy olyan teniszcsarnokot kell tervezni, amely a szabadtéri időszakban az oldalfalak eltávolításával vagy nyithatóságával fedett, de a szabadtéri érzetet keltő játékélményt tudjon biztosítani. 

Mindezek mellett a létesítményt költségtakarékos, alacsony karbantartási igényű, megújuló energia felhasználásával működtethető, folyamatos üzemeltetésre kell tervezni.


A kivitelei tervekig kell előkészíteni a csarnokot

A nyertes tervező feladata a projektben a rendeltetésszerű használathoz és a kivitelezéshez szükséges valamennyi szakágra kiterjedő kivitelezési tervdokumentáció elkészítése, akárcsak az árazott és árazatlan, minden szakágra kiterjedő tervezői költségvetés elkészítése.

A kivitelezési tervdokumentációt az ajánlatkérő által rendelkezésre bocsátott engedélyezési tervdokumentáció és a tervezési program alapján kell kidolgozni.

Mi épül?MiskolcsportberuházásokGlobal Terv Kft.Miskolci Egyetem

Hírlevél

Hirdetés